CEO agencije Borislav Miljanović predstavio je novu platformu na PRO PR konferenciji na Zlatiboru

This article is also available in: English

Na 16. PRO PR konferenciji na Zlatiboru, predstavljena je nova usluga agencije Represent System – digitalna komunikacijska platforma CONTENTO!

Predstavljajući CONTENTO, CEO agencije dr Bora Miljanović kratko se osvrnuo na sve promjene koje su se dešavale u svijetu i biznisu od 2000-te godine do danas, ističući važnost prihvatanja tih promjena i shvatanja u kom pravcu PR agencije treba da se razvijaju.

“Upravo zbog promjena u okruženju i tehnologiji, ali i promena u navikama samih potrošača, naša agencija je shvatila da je potrebno pristupiti kreiranju, distribuciji i merenju sadržaja na jedan sveobuhvatniji način i zbog toga je i nastala Contento platforma,” navode iz agencije objašnjavajući razloge za pokretanje ove nove platforme.

Contento je jedinstvena platforma za proizvodnju/kreiranje, plasiranje i mjerenje uspjeha digitalnog sadržaja na internetu. Sama platforma donosi integraciju usluga na kojima Represent System radi već neko vrijeme. Jedan od tih entiteta je The Content Studio, gdje se kreira dobar i kvalitetan sadržaj u različitim formama: foto, video, grafika, infografika, gif, tekst. Zatim, tu je i Native Network, platforma za kreiranje i plasiranje sadržaja u mreži medijskih internet portala, te Digital Element, sveobuhvatan content intelligence softver za mjerenje uspješnosti sadržaja objavljenog na društvenim mrežama, sajtovima, blogovima i forumima.

Kroz ovakvu strukturu CONTENTO može pružiti sveobuhvatnu uslugu kada je u pitanju sadržaj na jednom mjestu. Više o samom sistemu možete saznati iz videa ispod.

U razgovoru za Media Marketing, Borislav je napomenuo kako je platforma već dostupna klijentima u Srbiji, i da su već pripremili teren za Crnu Goru. Nakon toga, plan Represent Systema je ponuda usluge na Makedonskom tržištu, nakon čega će doći i u Bosnu i Hercegovinu.

Nismo mogli da ne primjetimo da je platforma lansirana upravo na petak 13-ti, ali u Represent-u ne mare za sujevjerja jer su uvjereni u kvalitet svog proizvoda. Kako kaže Bora Miljanović: „U digitalu to ne vrijedi. U digitalu svaki dan može biti petak 13ti.“