Danijela Čavlović dolazi u Manjguru na poziciju starije savjetnice gdje će biti zadužena za klijente iz turističkog, farmaceutskog i investicijskog sektora

This article is also available in: English

Priredio: Adnan Arnautlija

DANIJELA ČAVLOVIĆ NOVO POJAČANJE U MANJGURI

Jednoj od najstarijih hrvatskih agencija za odnose s javnošću ovih se dana pridružila Danijela Čavlović, široj javnosti poznatija kao vlasnica prvog zagrebačkog bed&breakfast kapaciteta, Studija Kairos. Danijela dolazi u Manjguru na poziciju starije savjetnice gdje će biti zadužena za klijente iz turističkog, farmaceutskog i investicijskog sektora.

„Radeći u turizmu uspjela sam postaviti neke nove standarde u domaćoj hospitality industriji, no nakon šest godina vođenja vlastitog biznisa, došlo je vrijeme za novi ciklus. S obzirom da je iza mene dugogodišnji rad u novinskim redakcijama, agenciji, korporaciji, poduzetništvu i javnom sektoru, vjerujem da ću svojim bogatim iskustvom doprinijeti Manjgurinom timu,“ istaknula je Danijela koja je donedavno bila i predsjednica Zajednice obiteljskog turizma pri Hrvatskoj gospodarskoj komori.

OTVORENE PRIJAVE ZA AD VENTURE STUDENTSKO NATJECANJE 2018 – 2019

24 Sata: Novo pojačanje u Manjguri; Venture studentsko natjecanje; Mark Tutssel na čelu ADFEST žirija; Mladi u Americi brišu Facebook... 4

U organizaciji Europskog udruženja marketinških agencija (EACA) i Europskog instituta za komercijalne komunikacije i obrazovanje (EDCOM), Ad Venture je prvo paneuropsko natjecanje koje studentima daje priliku iskusiti kako je to raditi u marketinškoj agenciji. Studentske agencije će od listopada do ožujka raditi na svojoj kampanji, primjenjujući znanje stečeno na predavanjima te na temelju briefa od pravog klijenta osmisliti vlastitu kampanju.

Studenti će raditi na Let Toys Be Toys kampanji, koja proizvođače i izdavače pokušava osvijestiti da ne ograničavaju interese djece tako da određene igračke ili knjige dijele na one za dječake ili one za djevojčice.

Za više informacija o natjecanju kao i pobjedničkim kampanjama od prijašnjih godina posjetite: www.eaca-inspire.eu/students/ad-venture/.

MARK TUTSSEL NA ČELU ŽIRIJA ADFEST 2019.

24 Sata: Novo pojačanje u Manjguri; Venture studentsko natjecanje; Mark Tutssel na čelu ADFEST žirija; Mladi u Americi brišu Facebook... 5

Jedan od najcjenjenijih svjetskih kreativnih mislioca, Mark Tutssel, imenovan je predsjednikom velikog žirija festivala ADFEST 2019, koji će se održati u Royal Cliff Hotels Group, Pattaya, Tajland, od srijede 20. marta do subote 23. marta iduće godine. On će voditi Branded Entertainment Lotus, Effective Lotus & Integrated Lotus žirije u svojstvu predsjednika, a bit će i na čelu žirija za INNOVA Lotus i Lotus Roots.

Sa sjedištem u Chicagu, Tutssel vodi Leo Burnett na globalnoj razini kao izvršni predsjednik i globalni kreativni direktor. On je odgovoran za postavljanje vizije kompanije i nadgleda kreativne radove za neke od najpoznatijih svjetskih brendova, uključujući Samsung, McDonald's, Coca-Cola i General Motors.

ADFEST je jedan od najcjenjenijih događaja u industriji, prvak je kreativne izvrsnosti i jedan od mojih najdražih festivala. Posebno se radujem otkrivanju radova koji slave bogatstvo kultura širom Azije i Srednjeg istoka,“ kaže Tutssel.

44% MLADIH AMERIKANACA JE OBRISALO FACEBOOK APLIKACIJU SA SVOJIH TELEFONA

24 Sata: Novo pojačanje u Manjguri; Venture studentsko natjecanje; Mark Tutssel na čelu ADFEST žirija; Mladi u Americi brišu Facebook... 3

Mnogi Amerikanci su reagovali na nedavne probleme Facebooka sa privatnošću i širenjem lažnih vijesti tako što su smanjili količinu vremena koju provode na ovoj društvenoj mreži. Jedan dio je, pak, obrisao aplikaciju sa svojih telefona, tvrdi najnovija studija.

Prema studiji koju je obavio Pew Research Center, 54% FB korisnika starijih od 18 godina je promijenilo podešavanja privatnosti nakon talasa vijesti da je Facebook dao njihove podatke na korištenje svojim partnerima, među kojima je bila i ozloglašena Cambridge Analitika.

Studija takođe tvrdi da je 42% Facebook korisnika napravilo pauzu u posjećivanju, dok je četvrtina korisnika obrisala FB aplikaciju sa svojih telefona.

Dalje, prema studiji, broj godina određuje da li su korisnici odlučili obrisati aplikaciju. Čak 44% mladih korisnika aplikacije (između 18 i 27 godina) je obrisalo aplikaciju u prethodnim mjesecima, dok je samo 12% starijih od 65 uradilo to isto. Međutim, stariji korisnici su u većini kada promatramo podatke o podešavanja privatnosti na platformi.

SIR MARTIN SORRELL DOLAZI NA CONNECT: LONDON

24 Sata: Novo pojačanje u Manjguri; Venture studentsko natjecanje; Mark Tutssel na čelu ADFEST žirija; Mladi u Americi brišu Facebook... 6

Creativepool lansira Connect: London, prvi londonski festival i konferenciju za kreativnu industriju, a najzvučnije ime koje dolazi ove godine bit će Sir Martin Sorrell, koji će održati sesiju pitanja i odgovora.

Kolege iz cijelog spektra kreativne industrije dolaze predstaviti svoje proizvode i usluge, te kako bi sa učesnicima podijelili bitne uvide i inspirisali ih kroz inventivne, disruptivne i raznolike sesije.

Glavni govornik je sir Martin Sorell, a pridružit ćemu se i predavači iz VICE-a, Universal Music, MediaMonks, ZAK, The Economist, Ogilvy i mnogi drugi.

Saznajte više ovdje.

COCA-COLA LANSIRA REVIZIJU MEDIJSKOG PLANIRANJA I ZAKUPA U VELIKOJ BRITANIJI

24 Sata: Novo pojačanje u Manjguri; Venture studentsko natjecanje; Mark Tutssel na čelu ADFEST žirija; Mladi u Americi brišu Facebook... 1

Coca-Cola je lansirala reviziju svog medijskog planiranja i zakupa u Velikoj Britaniji i Irskoj, koje za kompaniju trenutno vodi agencija MediaCom.

WPP-ova medijska agencija branit će account u reviziju, a osvojili su ga prije pet godina od Dentsu-Aegisovog Vizeuma.

U sklopu ove revizije, koja je još u ranoj fazi, u igri su medijski poslovi za velike brendove kompanije, uključujući Coke, Diet Coke, Sprite, Fanta, Oasis i Schweppes.

Bez obzira na to koja agencija osvoji account, može se nadati i dodatnom poslu u budućnosti, ukoliko se Costa Coffee pridruži Coca-Colinom portfoliju brendova.