Još jedan korak u značajnom restrukturiranju holding kompanije nakon pada dobiti i gubitka nekoliko većih klijenata

This article is also available in: English

Izvor: TheDrum

Niz spajanja agencija i mreža unutar WPP-a se čini se ubrzava, pa je tako najavljena odluka o ujedinjenju agencija Wunderman, Possible i Cole & Weber pod jedan krov, Wunderman Thompson Seattle. Ova odluga dolazi samo par mjeseci nakon spajanja J. Waltera Thompsona i Wundermana.

Kao izravni nastavak tog ranijeg poteza, u ovom najnovijem ujedinjenju uredi u Seattleu svih uključenih agencija bit će smješteni u bivšem globalnom sjedištu mreže Possible, od 29. marta/ožujka.

CEO Wunderman Thompsona u Sjevernoj Americi, Shane Atchison izjavio je: „Ovo je dio istog narativa koji je [CEO] Mark Read postavio za WPP, u kojem agencije kombiniraju svoje kreativne, tehnološke, analitičke i trgovačke mogućnosti za dobrobit naših klijenata. Wunderman Thompson Seattle kombinira tri brenda koji imaju duboke korijene u kreativnosti, podacima i tehnologiji, kako bi se stvorila nova vrsta agencije koja se istinski izdvaja od ostalih.“

Nakon ovih izmjena, Wunderman Thompson New York služit će kao globalna središnjica za novu agenciju, dok će Possible zadržati vlastiti brend identitet samo za ključne klijente kao što su AT&T, Microsoft i VW.

WPP je trenutno u jeku značajnog restrukturiranja nakon pada dobiti od 30% i gubitka nekoliko ključnih klijenata.