Mogu li ljudi inspirisati bilbord, i natjerati ga da improvizira jazz?

This article is also available in: English

Ovo pitanje vodilo je kreativnu agenciju Publicis Slovenia u kreiranju ovogodišnjeg vizualnog identiteta za Jazz Camp Kranj festival.

Ovaj lokalni jazz festival koji privlači ljubitelje jazza već 15 godina ove godine privlači još veću pozornost zbog svježeg pristupa vanjskom oglašavanju. Ovogodišnji vizualni identitet temelji se na improvizaciji i inspiraciji – baš kao i sam jazz.

Nakon višednevnih priprema i testiranja, plakat, uz pomoć vjetra i prolaznika, počeo je ‘improvizirati’ u središtu Ljubljane. Donji dio, izrezan u obliku tipki na klaviru, omogućuje vjetru da improvizira s tipkama, baš kao što to čine glazbenici. Ovisno o snazi, smjeru i trajanju, vjetar „svira“ na klavijaturi i svaki put ih ‘pritišće’ u drugom ritmu. Ili, kao što je to rekao Miles Davis: „Improvizacija je inspiracija uživo“.

Vizualni identitet temeljen je na bilbordu koji je omogućio najkreativnije korištenje medija, ali je isti također primijenjen na citylight pozicijama, plakatima, u print oglasima i svim ostalim festivalskim materijalima zaokružujući cjelovit vizualni identitet.

Elementi kampanje uključuju bilborde, citylight, print, društvene medije, festivalske materijale (majice, kuponi, letci, …)

Projektni tim:

Agenija: Publicis Slovenia

Predstavnik klijenta: Gregor Grašič (Gramus, d.o.o.)

Account menadžer: Sara Kravanja

Kreativni direktor: Toni Tomašek

Copywriteri: Petja Montanez, Blaž Žnidarec i Sara Kravanja

Art direktor: Petja Montanez

Dizajn: Lea Dežman

Pijanist: Lea Dežman

Video za društvene medije: Gaja Madžarevič i Robert Lupše

Produkcija: Kerozin