Projekt Dear Mr. President među finalistima za prestižnu Ad Stars nagradu

This article is also available in: English

Na jednom od najvećih svjetskih festivala oglašavanja koji snažno promovira kreativnost s ciljem generiranja dobrih promjena u svijetu, Imagov rad za Janu ”Dear Mr. President” ostvario je izniman uspjeh.

Od 20,342 prijavljena rada iz cijelog svijeta, 229 članova žirija su ovu Imagovu priču o pismu napisanom Klepetanovim perom, koje je dirnulo predsjednika Libanona i promijenilo zakon u toj državi, uvrstili među 8% najboljih koji će se natjecati za nagrade unutar 17 kategorija.

Imago Ogilvy ovime nastavlja svoj niz osvajanja velikih svjetskih nagrada, a najveće priznanje je činjenica da oglašavanje stvarno može učiniti dobru promjenu u svijetu i da trenutno milijuni ptica selica sigurno lete iznad Libanona.

„Meni osobno je najveća nagrada bila kad smo uspjeli doći do predsjednika Libanona i jednom kreativnom idejom promijeniti svijet na bolje. Jer u našoj struci kreativnost koja ne daje stvarne rezultate nije kreativnost, nego obično samozadovoljavanje nerealiziranog ega pojedinaca. U Imagu se trudimo da svaki naš rad ima vidljive posljedice u stvarnom svijetu, bilo da je to povećanje prodaje, obožavanje nekog branda ili spašavanje ugroženih životinjskih vrsta… A sva priznanja struke nakon toga su samo potvrda da najrelevantniji svjetski kreativci razmišljaju na sličan način na koji razmišljamo i mi,“ rekao je Igor Mladinović, glavni kreativni direktor u Imago Ogilvy agenciji.

„Imago je već puno puta bio finalist ovog festivala, koji iz godine u godinu postaje sve veći i značajniji. U žiriju sjede top kreativci iz najboljih agencija i mnogi od njih su prije Ad Stars-a sjedili u žiriju Cannesa, D&AD-a i sličnih festivala, što govori o snazi nagrade. Koliko god zvučalo jednostavno, najteži dio posla je da rad uđe na shortlistu nekog festivala. Nakon toga, o tome da li rad dobije metalno priznanje ili ne, ovise stvarno nijanse. Kako god prošlo, uvijek nam je drago naći se u probranom društvu najboljih na svijetu,“ rekao je Darko Bosnar, kreativni direktor u Imago Ogilvy agenciji.