Eksplozije boja, tekstura i oblika

This article is also available in: English

Prije par dana je otkriven vizuelni identitet D&AD Festivala 2017. Eksploziju boja, tekstura i oblika, koje možete vidjeti ispod, kreirala je agencija The Beautiful Meme, kao simbolički prikaz neprekidno mijenjajuće prirode kreativnosti, razmišljanja i rada D&AD-a.

Ove godine, kultne D&AD Olovke su oživjele u animacijama sa gotovo opipljivim teksturama, uz eksploziju aktivnosti i transformacije oblika. Svi radovi su dizajnirani tako da odaju počast nivoima nagrada ili kategorija D&AD Professional Awards, a inspiracija su im bili prethodni pobjednički radovi.

Ben Haworth, kreativni direktor agencije The Beautiful Meme, objasnio je inspiraciju iza dizajna: „U svijetu oglašavanja i dizajna, D&AD olovke su sveprisutne kao simbol izvrsnosti. Industrija oko njih se prepliće, uvrće i teče. Ništa ne miruje, a tako i treba biti. To je osnova ovogodišnjeg identiteta.“

Kampanju će činiti najmanje 20 dizajna koji će se projektovati na zidovima Truman Brewery u Londonu, dodajući tako pokret i boje u područjima u kojima se prikazuju pobjednički radovi. Ovi dizajni će se također pojaviti i kao animacije na ekranima na ulazu na događaje, i u print materijalima cijelog eventa. Pored toga, novi vituelni identitet će biti korišten i na D&AD društvenim kanalima, kao i na njihovoj web stranici uoči festivala.

Ovogodišnji D&AD Festival će se održati 25-27 aprila u Londonu.