Podnijeli su zahtev za 100 odsto udjela

This article is also available in: English

Kompanija United mediaje predala Komisiji za zaštitu konkurencije Srbije zahtjev za odobrenje kupovine 100 odsto udjela u kompaniji Direct media na tržištima Srbije, Crne Gore, Makedonije i Albanije, što uključuje i zahtjev za odobrenje Direct Mediji za kupovinu terestrijalnih televizijskih stanica Pink BiH i Pink Crna Gora.

Direct media je moderna advertising agencija koja ima veliki broj klijenata u više zemalja regiona, odlične odnose sa TV stanicama i medijima i dobro razrađene modele plasiranja i monetizacije lokalne produkcije i atraktivnih sadržaja. Zbog toga smo ih prepoznali i kao odličnu platformu za pokretanje transformacije televizija u regionu kroz primenu novih tehnologija koje se sada uvode u celom svetu,” rekla je direktorica United medie Aleksandra Subotić.

Direct Medija je skoro dve decenije regionalni lider na tržištu medijskih i komunikacijskih agencija, kao i važan partner u produkciji televizijskog sadržaja. Drago nam je da je United Medija prepoznala vrednosti Direct Medije, i verujem da će naše udruživanje biti ključni faktor transformacije regiona ka budućnosti televizijskog oglašavanja u novom digitalnom dobu“ – izjavio je Chairman Direct Medije, Krassimir Guergov.

United Media koja u svom sastavu poseduje i Televiziju N1, dio je regionalne United Grupe koja je u većinskom vlasništvu investicione kompanije KKR. Dio United Grupe koja posluje u šest zemalja bivše Jugoslavije su i kompanije SBB.

Ovom akvizicijom Direct media postaje dio velikog sistema United medie i nastavlja razvoj novih tehnologija, inovativnih advertising modela i primjene digitalnog marketinga. To će omogućiti da se osmišljena rješenja plasiraju kroz različite platforme, a Direct mediji osigurati potencijal za dalji rast, saopštila je kompanija.