Društvo Srbije za odnose s javnošću dodijelilo je svoje godišnje nagrade u Beogradu

This article is also available in: English

Društvo Srbije za odnose s javnošću – DSOJ, u srijedu uvečer održalo je svoj 21. tradicionalni PRijem, na kojem su nagradili najbolje agencije, projekte, inicijative, pojedince, i kampanje za prethodnu godinu.

Na ovogodišnji konkurs stiglo je 67 prijava u 13 kategorija, dok je o najboljima odlučivalo 13 eminentnih stručnjaka iz oblasti komunikacija, na čelu sa Nikolom Papkom.

Represent Communications je PR Agencija godine u Srbiji, New Moment odnio tri nagrade, Lazar Bošković primio specijalnu nagradu „Srđan Đurić“

,,Cilj nagrađivanja PR agencija i stručnjaka jeste da se na najbolji način doprinese razvoju struke. Društvo Srbije za odnose s javnošću je jedino nacionalno PR udruženje koje prolazi kroz iste izazove kao i sama struka i društvo u celini. Digitalna transformacija jeste jedan od najvećih izazova, i ne samo to, dešava se svojevrsna fuzija komunikacija i marketinga u jednu formu u kojoj treba da pronađemo pravo mesto i balans za sve ono što profesionalno radimo”, rekao je Dušan Stojaković, potpredsjednik Društva Srbije za odnose s javnošću, na svečanoj dodjeli nagrada.

Represent Communications proglašena je za najbolju agenciju za odnose sa javnošću za 2017. godinu. “Nagrada za agenciju godine je priznanje da smo prošle godine od svih kolega u struci najviše naučili i najviše napredovali. Hvala našim klijentima što nam veruju i sve više ulažu u digitalne promene koje mi kroz Content marketing sve češće nudimo. Verujem da će nam ova nagrada dati dodatno ubrzanje za još brži razvoj prve digitalne platforme Contento i dalji razvoj naše regionalne mreže koja sada pokriva 4 zemlje. Velika je čast biti najbolji u poslu kojim se bavite i hvala kolegama iz struke što su tako laskavo priznanje dodeli našem Represent timu,” izjavio je dr Borislav Miljanović, osnivač i direktor Represent Sistema.

Represent Communications je PR Agencija godine u Srbiji, New Moment odnio tri nagrade, Lazar Bošković primio specijalnu nagradu „Srđan Đurić“ 2

Pored priznanja za najbolju agenciju godine, Represent Communications je takođe osvojio nagradu u kategoriji korporativne komunikacije za velika preduzeća u projektu promocije održivog razvoja kompanije Hemofarm, kao i nagradu za korporativne komunikacije za mala i srednja preduzeća.
Takođe, agenciji Represent Communications pripalo je PRiznanje u kategoriji komunikacija društveno- odgovornih projekata.

Za najbolji brend PR proglašena je kampanja agencije New Moment New Ideas za modni brend ”H&M”, kao i za projekat Tuborg Open u kategoriji Najbolje impelmentirana internacionalna kampanja. Specijalnu nagradu stručnog žirija dobio je projekat “Jedna knjiga za mir”, koji je nastao u saradnji agencija New Moment i Y&R Dubai, a osmišljen je za Međureligijsko vijeće u Bosni i Hercegovini, sa ciljem da se sruše vjerske predrasude i podigne svijest o važnosti međusobnog razumjevanja i međureligijskog dijaloga. Time je “Jedna knjiga za mir” još jednom obogatila New Moment za dodatno značajno priznanje, i to nakon osvojenih nagrada na nizu najznačajnijih svjetskih natjecanja u kreativnosti, uključujući Cannes Lions, ICCO, Eurobest, Epica Awards, Sempl, i mnogim drugima.

Represent Communications je PR Agencija godine u Srbiji, New Moment odnio tri nagrade, Lazar Bošković primio specijalnu nagradu „Srđan Đurić“ 1

Lazar Bošković, stručnjak za marketing i odnose sa javnošću i vlasnik i kreativni direktor agencije AgitPROP , primio je specijalnu nagradu “Srđan Đurić” za izuzetan lični doprinos u oblasti komunikacija. Nagradom se odaje posebno priznanje profesionalcima sa najmanje 15 godina iskustva u struci, za izuzetna ostvarenja i bez povrede Etičkog kodeksa DSOJ-a. Kandidati mogu da budu oni stručnjaci iz oblasti odnosa s javnošću koji su svojim radom značajno doprinjeli sveukupnom unapređivanju profesije.

Represent Communications je PR Agencija godine u Srbiji, New Moment odnio tri nagrade, Lazar Bošković primio specijalnu nagradu „Srđan Đurić“ 4

Nagrada u oblasti internih komunikacija pripala je Erste banci za projekat ”Digitalni izazov”. U kategoriji PR komunikacije u integrisanim kampanjama nagrada je pripala Beogradskoj Filharmoniji za kampanju Filharmonijski piknik. Dobitnik u kategoriji komunikacije u neprofitnom sektoru je agencija Havas Media Adriatic za projekat Gradske face. Nagradu za kategoriju komunikacija u javnoj upravi zauzimaju agencija Homepage i Ministarstvo pravde Republike Srbije za inicijativu Isključi nasilje, dok je nagradu za upotrebu digitalnih medija i novih tehnologija u komunikaciji dobila agencija Executive group za kampanju Prvomajski Live Lav pivo.