Animirajuća i koralna nijansa koja odiše životom, sa zlatnim podtonom koji daje energiju i oživljava jednom blažom notom obilježit će godinu ispred nas

This article is also available in: English

“Živahna, a ipak opuštena Pantone  boja ‘živog korala’, pod oznakom 16-1546 obavija nas toplinom i donosi svježinu našem svakodnevnom okruženju,” opisuju iz Pantonea boju koja će bez sumnje utjecati na dizajn iduće godine, kao i svaka Pantone boja do sada.

“Reagirajući na nezaustavljivi prodor digitalne tehnologije i društvenih medija u našu svakodnevnicu, tražimo autentična, uranjajuća iskustva koja omogućavaju povezivanje i intimnost. Društvena i smiona, privlačna priroda PANTONE 16-1546 pozdravlja i podstiče vedrost. Simbolišući našu urođenu potrebu za optimizmom i veselju, ‘živi koral’ PANTONE 16-1546 odražava našu čežnju za razigranim izražavanjem”, stoji u opisu ove boje.

Prirodna i topla, ova boja predstavlja fuziju modernog života, i emituje željene, poznate i razgaljujuće aspekte boje kakva se nalazi u prirodi. Već 20 godina, Pantone boje godine utiču na razvoj proizvoda i odluke o kupovini u mnogim industrijama, uključujući modu, namještaj i industrijski dizajn, kao i proizvode, pakovanje i grafički dizajn.

Kreativci ne zaboravite, Pantone boja 2019. je boja “živog korala”

Pantone stručnjaci biraju boju godine na temelju opsežnih razmatranja i analiza trendova. Da bi došli do izbora svake godine, stručnjaci Pantone Color Instituta pročešljavaju svijet u potrazi za novim uticajima u pogledu boja. To može da uključuje zabavnu industriju i filmove u produkciji, putujuće kolekcije umjetnina i nove umjetnike, modu, sve oblasti dizajna, popularne turističke destinacije, kao i nove stilove života.