Izložba dostojna 133 godine postojanja Croatia osiguranja i razvoja hrvatskog gospodarstva. Događaj godine bez ikakve sumnje!

This article is also available in: English

Priredio: Media Marketing tim

Događaji (eventi) postaju sve značajniji ili čak centralni dio komunikacija kompanija s potrošačima i korisnicima usluga. Zbog toga smo smatrali da i njih treba uključiti u vrednovanje rezultata regionalne komunikacijske industrije u 2017. godini. Problem na koji smo ovdje naišli odnosi se na činjenicu da festivali kreativnosti još uvijek ne poklanjaju događajima pažnju koju zavređuju i nemaju svi tu kategoriju u svom takmičarskom programu. Zbog toga smo sami istraživali i došli do nekoliko događaja koji vrijede više od ostalih ako promatramo kreativnu ideju, organizaciju i rezultate koji su ostvareni.

Po svim kriterijima jedan se događaj izdvojio od svih ostalih – Interaktivna izložba posvećena povijesti Hrvatske, grada Zagreba i Croatia osiguranja.

Kod ovog događaja se sve idealno poklopilo: odlična inicijalna ideja klijenta, suradničke agencije koje su svoj dio posla obavile na najbolji način, vrhunska produkcija i briga o svakom detalju. Izložba dostojna 133 godine postojanja Croatia osiguranja i razvoja hrvatskog gospodarstva.

Događaj godine bez ikakve sumnje!

Za svaki dobar projekat potreban je dobar brief i dobar klijent, klijent koji zna što hoće i koji je u stanju to što hoće iznijeti do kraja. Adris grupa, kao vlasnik Croatia osiguranja i idejni začetnik ideje o izložbi, to je sve bila.

O izložbi možete više pročitati u tekstu koji slijedi.

Zagreb je ove jeseni bio bogatiji za jednu potpuno novu atrakciju – u tunelu Grič ispod zagrebačkog Gornjeg Grada, koji je izgrađen u vrijeme Drugog svjetskog rata, a koji je tek nedavno uređen i otvoren za javnost, postavljena je jedinstvena multimedijska i interaktivna izložba pod nazivom Croatia je Hrvatska. Riječ je o svojevrsnom vremeplovu kroz posljednjih 13 desetljeća hrvatske povijesti, povijesti njenog glavnog grada i jednog od najstarijih hrvatskih brendova. Ali ne radi se samo o službenoj povijesti, poznatim ličnostima i velikim događajima. Ovo je prva povijest u kojoj ima mjesta za svakoga pa su građani, preko društvenih mreža upotpunjavali službenu povijest svojim obiteljskim pričama i fotografijama.

Croatia je osnovana da štiti domaće građane i njezina je povijest neraskidivo isprepletena sa sudbinama “običnih” ljudi.  Građani su reagirali i njihove obiteljske povijesti ugrađivane su u postav do posljednjeg dana izložbe. Izložbu je od 15. rujna do 1. studenog vidjelo 103.000 posjetilaca, probivši sve rekorde posjećenosti. Građani su postavili ukupno 5.370 fotografija i ostvarili preko 616.314 interakcija na društvenim mrežama.

Organizator izložbe bilo je Croatia osiguranje, suorganizator je bila Turistička zajednica Grada Zagreba, a najzaslužniji za tu neobičnu povijesnu priču su korporativne komunikacije Adrisa i CO te tri domaće agencije: Millenium promocija, Bruketa&Žinić&Grey i Brigada.

“Mi vjerujemo da je suvremena brand komunikacija dijalog o temama koje su važne za brand i koje su važne za građane. Ovaj događaj je specifična image kampanja u kojoj su brojni građani sudjelovali s visokim stupnjem fizičkog i emocionalnog angažmana. Takav angažman različitih javnosti moguć je samo kada brend i komunikacija u sebi nose stvarne, građanima relevantne vrijednosti, a kao komunikacijski model potvrđuje se efikasnijim od klasično strukturiranih image kampanja,“ izjavila je Maja Weber, direktorica korporativnih komunikacija Croatia osiguranja.