Princeza u ovome filmu odlazi na bal u „kočiji“ drugačijoj od onih na koje su navikle princeze iz bajki, a na balu ima i potpuno drugi cilj od pukog upoznavanja princa

This article is also available in: English

Izvor: Adweek

Audi je predstavio kratki animirani film pod nazivom „Ever After“, a kao što ime sugerira, ovaj film se bavi klasičnim izrazom „happily ever after“ ili „sretno do kraja života“, koji obično dolazi na kraju naših najdražih bajki.

Spot podsjeća na klasične crtane filmove iz Disney-a, sa princezom, princom i balom, ali kako je ovo modernija bajka, stvorena za malo drugačije doba, ovdje princeza ima malo drugačiju kočiju od one na koju smo navikli u bajkama iz djetinjstva. Spot počinje sa ocem koji svojoj kćerki čita njenu omiljenu bajku, a prvi znak onoga što nas očekuje dolazi kada otac pomene kočiju, a djevojčica pita „imala je mnogo konja, zar ne?“

Dok tata nastavlja pričati istu staru priču, o balu i princu čiji pogled pada na sramežljivu princezu, djevojčica ima malo drugačiju ideju kako bi stvari trebale izgledati. Junakinja u njenoj mašti je znatno odvažnija, i kada ukrsti poglede sa princom, posljednje čega ima u njenom pogledu je sramežljivost i pokornost. Ne, njen cilj je biti prva.

Film zapravo ima korijene u stvarnom svijetu, a inspiracija mu je Michèle Mouton, Audi-jev vozač i prva žena koja je osvojila Svjetsko reli prvenstvo 1981. godine, a podsjetnici na nju se pojavljuju u spotu, kao što je na primjer registracija na kojoj su njeni inicijali i godina njene velike pobjede.

Audi prepričao klasičnu bajku u modernom stilu