Nova kampanja koju je za Amstel Russia radila amsterdamska agencija 180 Kingsday ‘ozbiljna je kada su u pitanju pivo i prijateljstva’

This article is also available in: English

Pivo i prijateljstvo su redovna kombinacija u oglašavanju ove kategorije, ali nova kampanja za Amstel Russia podiže ta prijateljstva na jedan potpuno novi nivo lojalnosti i predanosti.

Humoristični i dirljivi oglas “Hold My Beer” radila je amsterdamska agencija 180 Kingsday, i crpi inspiraciju iz same historiije brenda koji je rođen 1870. godine iz prijateljstva dvojice nizozemaca, g. De Pestersa i g. Van Marwijk Kooya, i njihove želje da zajedno podijele kvalitetnije pivo.

Radnja oglasa je smještena u šarmantni evropski ribarski gradić, gdje dva prijatelja uživaju u hladnom pivu. Kada jedan od njih osjeti potrebu da posjeti toalet i zamoli druga da mu „pridrži pivo“, odjednom se po izlasku nađe daleko na pučini, i shvati da je toalet u koji je ušao zapravo bio na brodu.

U međuvremenu, njegov prijatelj strpljivo stoji, drži pivo, i odoljeva vremenu i elementima čekajući da se njegov prijatelj vrati.

Kalle Hellzen, izvršni kreativni direktor agencije 180 Kingsday, opisao je kampanju: „Najjednostavnije ideje najčešće su i najzanimljivije, a ‘Hold My Beer‘ je jedan od takvih. Vrlo smo ponosni na to kako ova najnovija iteracija platforme ‘Ozbiljni o pivu i prijateljstvu’ nastavlja graditi prepoznatljiv šarm, humor i relevantnost brenda. I iznad svega, bilo je zadovoljstvo raditi s timom u Moskvi na ovoj kampanji.“

‘Hold My Beer’ drugi je spot koji je 180 Kingsday radila u sklopu ‘Serious About Beer and Friendship Since 1870‘ komunikacijske platforme, nakon što je prošlogodišnji Pass It On pozicionirao Amstel kao premium brend u Rusiji.

PROJEKTNI TIM:

Agencija:  180 Kingsday

Produkcijska kuća: Bas Production

Režija: Justin Reardon (c/o Double Agent, London)

Postprodukcija: MPC, Amsterdam