Digitalna agencija Akcija sa sjedištem u Zagrebu mijenja ime i od danas postaje Kontra. S novim imenom cilj je snažniji fokus na međunarodno tržište

This article is also available in: English

«Integracija dva brenda u jedan je postao imperativ. Imali smo Akciju kao digitalnu agenciju i Fenix, kao agenciju za razvoj mobilnih i web aplikacija. Shvatili smo da takvo što nije potrebno i stvara dupli posao sa dvije web stranice, dva Facebooka, dva Twittera… U praksi, sve je to jedno, jedna agencija. Novo ime Kontra predstavlja ono što jesmo i ono što radimo zadnjih pet godina; uvijek kontra zapisanih pravila i utabanih staza,» rekao je Ilija Brajković, partner u agenciji.

Posao osmišljavanja rebrandinga i novog vizualnog identiteta agencija je odlučila napraviti u potpunosti interno. Novi logotip komunicira kontra smjer i rast poslovanja koji žele omogućiti svojim klijentima, a u skladu s tim predstavljen je i novi slogan: Turning things around. Odlučili su se na nekonvencionalnu priču predstavljanja novog brenda jer vjeruju da agencije ne moraju nužno biti konvencionalne i raditi onako kako svi ostali rade.

Detaljnije pojašnjenje rebrandinga dostupno je i u videu koji su spremili ovim povodom:

«U budućnosti se želimo sve više fokusirati na izvoz naših usluga. Sa našim startupom FenixApps smo radili aplikacije i igre za klijente poput Walt Disneya, Discovery Channela, Renaulta, Microsofta i mnogih drugih i već tada smo znali da svojom kvalitetom možemo konkurirati na svjetskom tržištu. U posljednjih 12 mjeseci smo jako puno energije uložili u interne procese i istraživanje tržišta, (re)definirajući ono što želimo biti i što želimo raditi. Krenuli smo kao social media agencija, pomalo proširujući set znanja i usluga kako bi postali ono što smo danas. Svojim klijentima nudimo kompletan set digitalnih usluga, od social media marketinga, internet oglašavanja do izrade mobilnih i web aplikacija,» zaključio je Petar Bogdan, partner u agenciji.

Uz novi vizualni identitet, agencija je predstavila i novu web stranicu kontra.agency. Svi kanali na društvenim mrežama ostaju isti, ali se jezik komunikacije prebacuje na engleski kako bi bili dostupni međunarodnom tržištu. Web stranica akcija.com.hr i dalje ostaje dostupna, ali se kreiranje sadržaja i svega prebacuje u velikoj većini na novu web stranicu.