Ako kvržica na najpoznatijim, najgledanijim i najčešće diranim grudima Irske može ostati nezapažena, onda žene moraju biti zaista pažljive i temeljne u pregledu svojih grudi

This article is also available in: English

Izvor: TheDrum

Kada bi se na jednim od najčešće gledanih, i diranih grudi na svijetu razvila kvržica, da li bi iko to primjetio? Ovo pitanje postavili su vodeća Irska organizacija za borbu protiv raka, Marie Keating Foundation, i njihova kreativna agencija Rothco Accenture Interactive, u sklopu svoje kampanje ‘Take Notice’ koja je pokrenuta povodom Mjeseca svijesti o raku dojke.

Zvijezda ‘Take Notice’ kampanje je Molly Malone. Ako se pitate ko je Molly, ona je zagonetna heroina čuvene istoimene pjesme koja se smatra neslužbenom himnom Dublina.

Marie Keating Foundation i Rothco odlučili su iskoristiti opsesiju javnosti njenim kipom kako bi potakli nacionalnu i međunarodnu raspravu o zdravlju dojki. Povodom Mjeseca svijesti o raku dojke, Rothco agencija je u oktobru kreirala i postavila malu kvržicu na jednu od Mollynih dojki, što je prošlo nezapaženo od strane javnosti, koja se nastavila slikati sa Molly i dodirivati njeno poprsje.

Spot kampanje, kojem je muzička podloga upravo pjesma o Molly, u izvedbi irske pjevačice Imelde May, naglašava da ako kvržica na najpoznatijim, najgledanijim i najčešće diranim grudima Irske može ostati nezapažena, onda žene moraju biti zaista pažljive i temeljne u pregledu svojih grudi.