Mladić koji je još u vrijeme studija proglašen „mozgom budućnosti“

This article is also available in: English

Razgovarao: Ekrem Dupanović

Tomislav Bader, partner u zagrebačkoj agenciji Švicarska, već je u studentskim danima proglašen za jednog od “mozgova budućnosti” kada mu je EPH kao finalistu otkupio osmišljeni koncept za promociju Jutarnjeg lista putem novih tehnologija. Nakon završenog studija menadžmenta tržišnih komunikacija svoj talent počeo kapitalizirati s 22 godine u agenciji Proximity Zagreb. Krenuo je kao community/content manager, a ubrzo preuzeo accontske poslove i nerijetko zadirao u strategiju i kreativu. Dobivao je i gubio natječaje, vodio velike globalne i male lokalne klijente, a sa projektima koje je vodio nerijetko bi ulazio u finale na lokalnim natjecanjima poput Mixxa. Novi polet te znatniji napredak ostvario je prije tri godine kada je uz partnere otvorio agenciju Švicarska.

Listu klijenata na kojima je dosad radio čine adidas hrvatska, Brown Forman (Jack Daniel's), Hewlett Packard, Audi Hrvatska, Volkswagen Hrvatska, SEAT Hrvatska, Mercury Processing Services International, Erste banka, UNICEF, Njuškalo, Klub Ljubitelja Janjetine… Ukratko, na prvi Weekend Media Festival došao je kao student, a sada uz francuski i talijanski kanton predstavlja Švicarsku. Osim marketinga voli i glazbu pa je na posljednjim Danima Komunikacija puštao muziku.

MEDIA MARKETING: Još kao studentu ti je Jutarnji list otkupio koncept kampanje. O kakvoj je kampanji bilo riječ?

Tomislav Bader: Godine 2008. EPH je izbacio studentski natječaj «Mozgovi budućnosti» u kojem je cilj bio napraviti oglasnu kampanju za Jutarnji list koristeći nove medije i tehnologije. Par mjeseci prije nego je na hrvatsko tržište stigao prvi iPhone, osmislili smo Bluetooth citylight putem kojeg su se mogle preuzimati kratke audio vijesti, kuponi, ali i sudjelovati u anketama i tako utjecati na kreiranje sadržaja. Tad je samo 3% stanovnika imalo osiguran pristup internetu preko mobilnih uređaja, a digitalni citylighti, kakve imamo danas, bili su teško zamislivi.

MEDIA MARKETING : Domagoj Davidović te je u agenciju Proximity doveo kao juniora sa 22 godine, odmah nakon završenog studija, a danas ste parneri  u agenciji Švicarska. Kako je tekao taj munjeviti razvoj?

Tomislav Bader: Osjećaj je super kad znaš da ti je mentor sada partner. Od prvog praktičnog agencijskog savjeta (ako mi ne možeš objasniti koncept u jednoj rečenici, ne valja), pa do današnjih životnih, od Domagoja je uvijek bilo lako naučiti ili dobiti novi val motivacije. S druge strane, na razgovoru za posao projekt sam mu prezentirao uz pomoć perceptualne mape, a kad smo krenuli raditi nikad se nisam ustručavao pitati što radi, zašto ili mogu li mu kako pomoći. Uz dobrog mentora, brzo se uči, a uz malo ludosti i sreće, munjevito napreduje. U mojem slučaju, spletom okolnosti imao sam priliku uskočiti i obaviti senior poslove, odradio bih ih uspješno i napredovao prije nego što je bilo čekivano.

MEDIA MARKTING: Kako danas bivši šef i junior sarađuju kao partneri?

Tomislav Bader: Lako. Argument uvijek pobjeđuje. To je bila lekcija broj dva i razlog zašto sam uspio ispuniti svoj potencijal. U sedam godina postali smo prijatelji i partneri, a ako se i ne slažemo, tu je prva dama Švicarske, prava gazdarica, Ana Lozica, koja nas drži na okupu.

MEDIA MARKETING: U Švicarskoj razmišljate kao konzultanti, radite kao studio, a isporučujete kao agencija. Vaše primarne usluge su razvoj strategije i kreativnih koncepata. Manje vam je bitno hoćete li postavljene okvire operativno odraditi in house, ili s nekom drugom agencijom. To u suštini znači da se Švicarska, prije svega, bavi prodajom pameti, a pamet nije ono što klijenti vole plaćati, kreativne ideje su nešto što bi oni u plaćanju najradije zaobišli. Kako ih vi uspijevate naplatiti?

Tomislav Bader: Olakotna okolnost je što našu pamet u većini slučajeva klijenti kupuju. Sigurno je, pamet tj. strategiju / kreativu je nekad teže naplatiti, i da, to su nam vještine koje ističemo, ali zato uz komunikacijski cilj na umu uvijek imamo i onaj poslovni. Kad klijent osjeti da u svakom trenutku radite ono što je najbolje za njega, kao i napredak u poslovanju, pamet je opravdana i validirana. Na naše veliko zadovoljstvo, gotovo sa svim klijentima imamo dugoročan i pošten odnos.

Švicarska je mlada agencija, tek smo krenuli, a potreba za kreativom i strategijom postoji, pa nam je izrazito drago kad budemo pozvani na svaki novi natječaj.

MEDIA MARKETING: Švicarska nije toliko velika agencija da bi ti, kao partner, sjedio udobno u svom uredu, držao sastanke, primao izvještaje, davao upute. Pretpostavljam da si, kao pravi Švicarac, vrlo vrijedan i marljiv čovjek. Šta obuhvata djelokrug tvog rada?

Tomislav Bader: Radim sve što treba. To bude ponajviše operativa tj. vođenje projekata i korespodencija s klijentima. Nekad se mješam i u strategiju i kreativu, a naravno tu je i menadžment agencije. Malo računovodstva. U Švicarskoj zapravo nemamo titule, već geslo: svi za jednog, jedan za sve pa uskačem gdje treba i ne treba.

MEDIA MARKETING: Kako izgleda tvoj radni dan?

Tomislav Bader: Skuham kavu, gledam izvode, likvidiram račune, pišem mailove, vodim najmanje jednu FB i IG stranicu kako bih bio upućen u sve promjene, kucam fb oglase, idem na sastanke, molim ponude i kraće rokove, pregledavam i usmjeravam tim za društvene mreže, slažem troškovnike, jedem čokoladu, analiziram, radim reporte, prezentacije, googlam jer mi nije jasno, provjeravam u kojoj su fazi dizajneri, upućujem kolege u opskurnu soul i funk muziku, zovem pa molim još kraće rokove.

MEDIA MARKETING: Kako vizoniraš budućnost Švicarske?

Tomislav Bader: Praktički sve kao i sad, osim faktura koje vidim u švicarskoj valuti.

Švicarska će uvijek biti mala i neovisna agencija spremna ponuditi poslovnu strategiju preciznu kao švicarski sat i kreativu slatku kao Toblerone. Nadam se da ćemo u budućnosti pokrenuti i neke vlastite projekte s kojima ćemo realizirati skrivene agencijske talente i, na neki način, postati još neovisniji.

MEDIA MARKETING: A gdje sebe vidiš u budućnosti

Tomislav Bader: Blizu. Bit ću uvijek tu negdje. Do titula mi nije, zato sam valjda i tu, ali do komunikacijskih izazova i spajanja vlastitih interesa i talenata je. Ni sam trenutno ne znam gdje će me to odvesti. Možemo se čuti. Možda sjedim udobno u svom uredu, držim sastanke (uz hranu), primam izvještaje i dajem upute.

MDIA MARKETING: Mladim ljudima preporučuješ da ti se pridruže u komunikacijskoj industriji, ili da potarže drugi posao?

Tomislav Bader: Agencijski posao treba živjeti. Inače je teško opravdati klizno radno vrijeme, napetost rokovima, količinu multitaskinga i stres koji nosi sa sobom. S druge strane, ako netko voli komunikaciju, kreativu, malo drame i euforiju, to je to. Sve loše strane se instantno zaborave kada se lansira kampanja s kojom si zadovoljan i koja funkcionira. I treba biti osobno motiviran. Ako uz novac ne postoje neki osobni razlozi zašto, ne isplati se. Ima puno mirnijih i isplativijih pozicija u marketingu. Može se raditi i od 9 do 5:00 i ne misliti na kampanje nakon toga. Može se kupiti nešto za kunu i prodati za 5. Lakše je.

Mladim ljudima svakako preporučujem da prvo probaju odgovara li im taj lifestyle. Jer to je lifestyle. Njime se kompenzira cijena na prvi pogled kool, kreativnog i opuštenog posla. Uredi sa psima i IG fotke s hashtagom #Agencylife.