Brend se nada da će stvoriti poveznicu između hladne boce gaziranog pića i ljeta

This article is also available in: English

Izvor: TheDrum

Coca-Colina izuzetno uspješna Share a Coke kampanja se vraća, a ovogodišnja kampanja će zamijeniti logotipe na Coca-Cola, Coca-Cola Zero i Diet Coke bocama sa imenima destinacija za ljetni odmor.

Brend pića se nada da će stvoriti poveznicu između hladne boce gaziranog pića i  ljeta, sa etiketama koje prikazuju imena gradova i destinacija, kao što su Hawaii, Bali, Ibiza i Miami.

Aedamar Howlett, direktor marketinga za Coca-Cola Great Britain je izjavio: „Share A Coke je globalni fenomen koji je doveo personalizaciju proizvoda na viši nivo. Kampanja iz 2014. je osvojila brojne nagrade i postigla masovni angažman naših kupaca online i u prodavnicama. Ove godine, gradimo na tome uspjehu podsjećajući ljude u Velikoj Britaniji zašto Coke čini ljeto posebnijim; dajući im mogućnost da podijele Coca-Colu sa najbližima na nekim od najpoželjnijih lokacija širom svijeta.“

Originalna Share A Coke kampanja je lansirana 2013. godine i bila je veoma popularna. Nova kampanja će se provoditi u više zemalja širom Evrope.