Epica nagrade su najavile ovogodišnju ceremoniju u Berlinu, sa novom kategorijom posvećenom muzičkim spotovima, provokativnom kampanjom i konferencijom na temu Creative Singularity

This article is also available in: English

Jedine kreativne nagrade na svijetu u čijem žiriju sjede novinari posvećeni kreativnoj industriji ove sedmice su zvanično najavile svoje 31. izdanje, otkrivajući mjesto ceremonije, nove kategorije, predavače konferencije, dodatne članove žirija i predsjednika žirija.

Epica će održati svoj sljedeći sastanak, konferenciju i svečanost u Berlinu od 13. do 16. Novembra ove godine. Predsednik žirija 2017. godine bit će Spencer Baim, direktor strategije u VICE Media.

Sama ceremonija dodjele nagrada bit će održana u Meistersaalu, istorijskoj koncertnoj dvorani sagrađenoj 1910. godine, 16. novembra. Ovome će prethoditi godišnja konferencija čija je tema ove godine Kreativna singularnost: kako tehnologija podstiče kreativnost. Do sada potvrđeni predavači su Richard Wilson, suosnivač organizacije Stop Funding Hate; Preethi Mariappan, izvršna kreativna direktorica za nova iskustva u EMEA regiji u agenciji Sapient Razorfish; Sascha Martini, generalni direktor R/GA Berlin; i Patrick Lara, generalni direktor Publicis Conseil.

Epica je takođe predstavila svoju sopstvenu oglašivačku kampanju, koja je ove godine stvorena interno. Upečatljiva kampanja sadrži poruku „Mi vas posmatramo“, sastavljenu od slova izrezanih iz imena magazina i sajtova u žiriju Epica nagrada.

Prinove u žiriju ove godine su The Economic Times, Indija (preko svog specijalizovanog reportera za marketing) i Marketing Directo, Španija.

Na kraju, ali ne i najmanje važno, Epica ove godine predstavlja i dvije nove kategorije: Music Video i Online and Mobile Services (koja će obuhvatati oglašavanje digitalnih brendova kao što su Airbnb i Uber).

Urednik Epica nagrada Mark Tungate rekao je ovim povodom: „Drago nam je što se vraćamo u Berlin, koji je jedan od najuzbudljivijih i najkreativnijih gradova na svijetu. Budući da je to centar startup talenata, smatrali smo da bi bilo prikladno istražiti spajanje svjetova tehnologije i kreativnosti na našoj konferenciji, pa stoga i tema The Creative Singularity – Kreativna singularnost.“