Utrka pod sponzorstvom Merkur osiguranja održat će se 22. juna

This article is also available in: English

Nakon uspješno održane prve noćne utrke Merkur Run4lifestyle, koja je prošlog maja u Sarajevu okupila više od 700 trkača, nastavlja se saradnja Udruženja Marathon i kompanije Merkur BH osiguranje.

U Sarajevu je tako jučer svečano potpisan ugovor o generalnom sponzorstvu ovogodišnje noćne utrke koja će se održati 22. juna u Sarajevu.

Merkur BH osiguranje je posvećeno njegovanju i promovisanju kulture zdravog življenja te smo do sada realizovali mnoštvo projekata i aktivnosti u tom pravcu. Svjesni činjenice da trčanje i generalno aktivan stil života bilježe rastući trend u svijetu, ponosni smo što smo i ove godine sponzor i partner utrke Merkur Run4lifestyle. Na ovaj način, želimo inspirisati bh. građane na pozitivne promjene koje će im pomoći da se osjećaju bolje i budu u formi tokom cijele godine,“ istakla je Sabina Mujanović, direktorica Merkur BH osiguranja.

Udruženje Marathon i Merkur BH osiguranje pozvali su sve rekreativce, trkače te sve ljubitelje sporta i dobre zabave da se prijave za učešće u noćnoj utrci. Registraciju je moguće izvršiti putem online forme na web stranici Udruženja Marathon do 17. juna 2018.

Sve dodatne infromacije o utrci možete pronaći na oficijelnoj web stranici utrke.