U Zagrebu će 25. i 26. maja/svibnja 2017. biti održana prva Woman.Comm konferencija

This article is also available in: English

Namjera nam je da jednom godišnje kreiramo poslovni event koji će okupiti veliki broj žena iz advertising i komunikacijske industrije Adriatic regije. Osigurat ćemo predavače iz zemalja regije i cijeloga svijeta koji će učesnicama prenijeti svoje bogato znanje, informirati ih i motivirati na još veća postignuća u kreativno najuzbudljivijoj profesiji na svijetu.

Woman.Comm konferencija će biti organizirana svake godine krajem maja/svibnja sa ciljem da ženama u komunikacijskoj industriji ponudimo vrhunski event u ugodnom ambijentu zagrebačkog hotela Westin.

Program Woman.Comm konferencije

Media Marketing d.o.o., organizator Woman.Comm konferencije, izdavač je tri portala:

Media Marketing (www.media-marketing.com), portal posvećen regionalnoj advertising i komunikacijskoj industriji

Art&Business (www.artbizmag.com), portal posvećen sponzorstvu u kulturi i umjetnosti

Woman.Comm (www.woman.comm.marketing), portal posvećen ženama u regionalnoj komunikacijskoj industriji

Svaki od ova tri portala imat će svojih pola dana na konferenciji koja traje dan i po.

Tako ćemo na najbolji način koncipirati program i učesnicama ponuditi iznimno zanimljive priče.

Prvo prijepodne pripada portalu Woman.Comm

Konferenciju će otvoriti Janja Božič Marovt, direktorica agencije Mediana, koja će moderirati

panel na kojem će žene sa liderskih pozicija u advertising i komunikacijskoj industriji regije govoriti o ulozi i mjestu žena u našoj industriji i o tome šta one misle koliko su zastupljene i kakav im je položaj.

U prijepodnevnom dijelu programa svoja polusatna izlaganja imat će Lenja Faraguna, koja na Woman.Comm konferenciju dolazi direktno iz Bukurešta gdje će govoriti na poslovnom samitu Brand Minds (www.brandminds.ro), zatim Jana Savić Rastovac, kreativna direktorica agencije McCann Beograd i Teodora Migdalovici, ambasadorica festivala Cannes Lions u Rumuniji. Teodora će predstaviti svoj najnoviji izdavački projekat Ladies First.

Popodnevni program – Art&&Business

Popodnevni program prvog dana Woman.Comm konfrencije posvećen je sponzorstvu u umjetnosti, dakle pripada portalu Art&Business.

Ovaj dio programa kreira Milena Garfield iz Washingtona. Milena je svoju karijeru započela u agenciji New Moment, zatim je nastavila kao producent u pozorištu i na filmu.

Ima veliko iskustvo na području sponzorstva u umjetnosti.

Ispred Evropske Asocijacije sponzora govorit će član Boarda ESA o tome zašto sponzorirati umjenost i koji su benefiti (očekujemo obavijest o tome ko će govoriti).

I na kraju ovog dijela programa imat ćemo panel diskusiju na kojoj će učestvovati žene iz svijeta umjetnosti.

Drugi dan – Media Marketing

Završna polovina dana pripada portalu Media Marketing.

Govorit će Ivan Stanković, predsjednik Communisa te Zenel Batagelj i Kristijan Gregorić iz agencije Valicon. Očekujemo potvrdu učešća gošće iz SAD koja će govoriti o digitalnom oglašavanju.

I ovaj dio programa će biti završen panel diksusijom u kojoj će učestvovati direktorice marketinga velikih regionalnih kompanija.

Očekujemo potvrde još pet učesnika čime bi lista govornika na Woman.Comm konferenciji bila zaključena.