Agencija Forsman & Bodenfors stoji iza „najvećeg otpakivanja“ na svijetu

This article is also available in: English

Izvor: Adweek

Volvo je postavio prvi Guinnessov svjetski rekord za „Najveće otpakivanje“ (popularni „unboxing”) u veličanstvenom stilu, i to sa velikim ljubiteljem velikih kamiona, malenim Joelom Jovineom kojem je tek 3 godine. Joel je u najnovijem spotu „otpakovao“ najnoviji VNL 760 model ovog brenda, i to iz najveće kutije za igračke na svijetu.

Švedska agencija Forsman & Bodenfors, čija je „Live Test Series“ serija oglasa za ovog klijenta osvojila brojne nagrada, a jedan od radova je i „Epic Split“ sa Jean-Claude Van Dammeom, pomogla je u razvoju nove kampanje.

Ogromno pakovanje, napravljeno uglavnom od kartona i celofana, zasnovano je na klasičnim dizajnima pakovanja za igračke, uključujući i kutije za Volvo-ve modele igračke. Kutija je bila dugačka 24 metra, široka 4 metra i visoka 5,5 metara, a za njenu izradu bilo je potrebno 36 sati. Sam kamion je dugačak 22 metra i teži 16 tona.

Zašto napraviti takav štos?

„Kada smo vidjeli video s malim dječakom koji otpakuje Spiderman autić na baterije, a koji je prikupio 218 miliona pregleda na YouTubeu, rekli smo: ‘Ovo je to! Kako možemo učiniti nešto tako uzbudljivo?’,“ rekao je za Adweek magazin Magnus Koeck, direktor marketinga i upravljanja brendom za Volvo Trucks u Sjevernoj Americi.