INA je uvjerljivo najpopularnija hrvatska tvrtka na LinkedInu

Fotografija: Tanja Džido

Prema istraživanju kojeg je nedavno provela agencija Quadrans, a koje se bavilo detaljnom analizom komunikacije na društvenim mrežama 100 najvećih hrvatskih tvrtki, INA je uvjerljivo najpopularnija hrvatska tvrtka na LinkedInu. Istraživanje je pokazalo da INA, u odnosu na analizirane tvrtke, ima čak sedam puta veći broj followera od prosjeka.

Iza Inine LinkedIn stranice stoji agencija Proximity Zagreb i content managerica Tanja Džido koja se bavi kreiranjem i upravljanjem sadržajem na svim društvenim mrežama na kojima je INA prisutna.

Samo za Media Marketing otkrila je što je to što Inu čini drugačijom u odnosu na druge hrvatske tvrtke i njihovu komunikaciju na LinkedInu:

INA kreiranju sadržaja na LinkedInu pristupa drugačije, uzimajući pri svakoj objavi u obzir prirodu te društvene mreže i demografiju pratitelja stranice. Za razliku od pristupa ‘što je meni bitno’, koji tvrtke prečesto koriste, INA primjenjuje pristup ‘što je osobama koji prate Inu zanimljivo’ i kako im približiti tvrtku, vrijednosti i poslovanje na način da ih što bolje razumiju i da u sadržaju koji se objavljuje mogu pronaći nešto zanimljivo za sebe. Jednako kao što svoj uspjeh mnoge tvrtke duguju filozofiji da je kupac uvijek na prvom mjestu, tako je i u uspješnoj komunikaciji na društvenim mrežama glavni šef svaki fan/follower vaših objava, čije stroge i stalno promjenjive kriterije morate svakom vašom objavom zadovoljiti. Zato je važno stalno unapređivati njegovo iskustvo s vašom tvrtkom, kontinuirano dodajući u komunikaciju nove ideje i imajući na umu da je svakom followeru opcija ‘unfollow’ uvijek na dohvat ruke,” kazala je Tanja Džido.