Epica Awards - jedina globalna kreativna nagrada u kojoj žiri čine novinari iz ove struke - počela je svoju sezonu 2015. sa novim kategorijama

Epica Awards 2015 sada je otvorena za prijave, sa „early bird“ popustom od 100 € za agencije koje prijave svoje radove prije ponoći 26. augusta, dok je zvanični rok 30. septembar.

Ove godine tu je 7 novih kategorija:

Epica postaje prva globalna kreativna nagrada koja će uvesti kategoriju Virtualne stvarnosti (Virtual Reality), prepoznavajući radove koje agencije prave za Oculus Rift i slične uređaje.

Ostale nove kategorije ove godine uključuju Osobnu elektroniku i uređaje (Personal Electronics & Devices); Restorane, barove i kafiće (Restaurants, Bars & Cafés) i Dizajn proizvoda (Product Design). Tu je i nova Humor kategorija. Široka kategorija Javnog interesa (Public Interest) je razdvojena na Zdravlje i sigurnost (Health & Safety), Društvo (Social) i Okoliš (Environment).

Sastanak žirija će se održati u Berlinu (Njemačka) od 16. do 18. novembra, a zatim će uslijediti Creative Circle konferencija i ceremonija nagrada 19. novembra.

Za više informacija možete se obratiti na kontakte:

Mark Tungate, Editorial Director, mark@epica-awards.com
Lucia Ongay, Press Officer, lucia@epica-awards.com
Tel: +33 (0) 1 42 04 04 32

Kao nagrada o kojoj odlučuje više od 50 viših urednika i izdavača iz svijeta marketinga i kreativne štampe, Epica garantira objektivan pristup i veliku medijsku pokrivenost. Svi učesnici dobijaju kopiju godišnje Epica knjige – bibliju kreativnosti na 400 stranica. Prestižna globalna rangiranja uzimaju Epicu u obzir.

Osnovana 1987. godine, Epica je tačka u kojoj se kreativne industrije (oglašavanje, dizajn, mediji, PR i digitala) sastaju sa svjetskom štampom u oblasti marketinga i komunikacija. U nakrcanom sektoru nagrada, ona ima drugačiju perspektivu na kreativnost.