Na konferenciji Future is NOW posjetioce očekuje 45 govornika iz inostranstva i zemlje, 7 dinamičnih panel diskusija, 4 stručne radionice, 600 učesnika i bezbroj šansi za networking i razvoj

This article is also available in: English

Priredio: Adnan Arnautlija

KAKO OSVOJITI ZLATNI SEMPLER U KATEGORIJI NAJBOLJE UPOTREBE PODATAKA?

Marija Matić, Direct Media, članica žirija Sempler nagrada 2017., podijelila je savjete kako osvojiti prestižni Zlatni Sempler u kategoriji najbolje upotrebe podataka:

„U ovoj kategoriji, od pobjednika se očekuje da u potpunosti ispuni naslov kategorije. Stoga preporučujem da prilagodite prijavnicu posebno za ovu kategoriju (prošle godine imali smo slučajeve u kojima su agencije poslale isti tekst i prezentaciju za različite kategorije).

„Ono što je najvažnije, morate istaknuti podatke koje ste poslali, i naznačiti koja su industrija i opći alati i istraživanja upotrijebljeni kako bi vam pružili ključni uvid. Poslije morate pokazati kako su ti uvidi korišteni u pripremi i realizaciji same strategije kampanje, i, što je najvažnije, koji su rezultati kampanje postignuti upravo zahvaljujući takvom pristupu.

„Ukratko bih rekla da je riječ o kategoriji koja opisuje ‘data driven’ pristup, pri čemu se očekuje da će analiza podataka imati važnu ulogu, osobito ako su podaci u posjedu same kompanije. Također morate pokazati pametnu upotrebu podataka tokom realizacije kampanje. Istodobno, od kandidata se očekuju marketinški i analitički pristupi i terminologija,“ zaključila je Marija

KONFERENCIJA FUTURE IS NOW –  KORAK U BUDUĆNOST!

24 sata: Kako osvojiti Zlatni Sempler u kategoriji najbolje upotrebe podataka; Konferencija Future is Now; HURA-in tradicionalni party; Produžene prijave za Eurobest…

IT i biznis konferencija Future is Now održaće se, po treći put, 6. decembra u Beogradu, u prostorijama  Opera & Theatre Madlenianum, i okupiće brojne domaće i inostrane vodeće stručnjake iz različitih oblasti poput  modernih tehnologija, savremenog biznisa, futurizma, inovacija itd.

Future is NOW je stručna konferencija interaktivnog karaktera i namenjena je profesionalcima kao i mladima koji žele da se informišu i nauče iz prve ruke o trendovima koji dominiraju u IT sferi (Blockchain, Digitalna revolucija, AI, VR, AR, ML), pravu (GDPR), marketingu, menadžmentu, HR-u i drugim oblastima.

Na konferenciji vas očekuje 45 govornika iz inostranstva i zemlje, koji će govoriti u 2 sale, 7 dinamičnih panel diskusija, 4 stručnih radionica, 600 učesnika i bezbroj šansi za networking i razvoj.

Više možete saznati na www.futureisnow.rs.

HURA PARTY 2018: KULTURNO SE U(NE)REDI!

Hrvatsko udruženje društava za tržišno komuniciranje (HURA) poziva članice na još jedan tradicionalni HURA Party, koji će se održati 24. novembra/studenog, u novouređenoj Tvornici Kulture od 21h!

24 sata: Kako osvojiti Zlatni Sempler u kategoriji najbolje upotrebe podataka; Konferencija Future is Now; HURA-in tradicionalni party; Produžene prijave za Eurobest… 1

Važna napomena: HURA Party je zatvorenog tipa kao i prijašnjih godina, a pozivnice ove godine iznimno stižu na mail zbog čega se ulazi isključivo uz popis na ulazu.

EUROBEST PRODUŽIO ROK ZA PRIJAVE

Eurobest festival je odlučio dati agencijama još malo vremena da prijave svoje radove, i pokažu cijeloj Evropi šta znaju. Novi rok za prijave je četvrtak, 15. novembra/studenog.

24 sata: Kako osvojiti Zlatni Sempler u kategoriji najbolje upotrebe podataka; Konferencija Future is Now; HURA-in tradicionalni party; Produžene prijave za Eurobest… 4

Ukoliko želite neke upute, ili se brinete da nećete stići završiti svoje prijave na vrijeme, javite se timu Eurobesta na awards@eurobest.com.

CANNES LIONS ORGANIZIRA OKRUGLI STO U LONDONU

24 sata: Kako osvojiti Zlatni Sempler u kategoriji najbolje upotrebe podataka; Konferencija Future is Now; HURA-in tradicionalni party; Produžene prijave za Eurobest… 3

McKinsey & Company i Cannes Lions organiziraju okrugli stol direktora marketinga u Londonu 4. decembra/prosinca 2018. kako bi istražili načine za redefiniranje kreativnosti u dobu podataka.

McKinsey & Company i Cannes Lions radili su zajedno kako bi istražili utjecaj kreativnosti i pratili evoluciju načina na koji moderni marketing i kreativnost potiču rast. Ranije ove godine, na festivalu u Cannesu, McKinsey je predstavio rezultate svoje najnovije studije koja je pokazala da kompanije s najboljim učinkom integriraju podatke i kreativnost kako bi potaknule rast dvostruko brži od njihovih konkurenata. Ovdje možete pročitati cjelokupan izvještaj: The most perfect union: Unlocking the next wave of growth by unifying creativity and analytics..

OGILVY PROGLAŠEN AGENCIJOM GODINE NA KOLUMBIJSKOM FESTIVALU ELDORADO 2018.

24 sata: Kako osvojiti Zlatni Sempler u kategoriji najbolje upotrebe podataka; Konferencija Future is Now; HURA-in tradicionalni party; Produžene prijave za Eurobest… 2

Na kraju trodnevnog žiriranja, ElDorado festival u Bogoti, Kolumbija, najavio je svoje pobjednike. Žiri je odabrao pobjednike sa liste od 130 finalista, koji su izabrani iz 630 radova koje je prijavilo 60 agencija i više od 140 oglašivača.

Na dodjeli nagrada 7. izdanja festivala, Agencijom godine proglašen je Ogilvy, dok je agencija LIP osvojila priznanje Nezavisne agencije godine. S druge strane, El Tiempo je proglašen Najboljim oglašivačem.

OGLAŠAVANJE U VELIKOJ BRITANIJI VEĆ 20. UZASTOPNI KVARTAL BILJEŽI RAST

Ulaganja u oglašavanje u Velikoj Britaniji porasla su za 6,4% u drugom kvartalu 2018. godine u odnosu na isto razdoblje prošle godine, i dosegla su vrijednost od 5,6 milijardi dolara. To znači da je ovo 20. uzastopni kvartal tržišnog rasta u ovoj zemlji. Upareno sa ukupnim rastom ulaganja u oglašavanje u prvoj polovini godine, na ukupno 11,4 milijarde funti, ovo je bio i najjači drugi kvartal i prva polovica godine još od 2014.

Ova rekordna ulaganja, istaknuta u izvještaju o ulaganjima koja je izdao WARC, znači da su cjelogodišnji izgledi za 2018. i 2019. godinu ažurirani na + 6.3% i + 4.9%. To bi dovelo do projicirane ukupne zarade od preko 23,5 milijardi funti za 2018. godinu.