Kompanija Vispak zajedno s potrošačima razvija novi proizvod

This article is also available in: English

Kompanija Vispak lansirala je jedinstven projekat na marketinškom tržištu Bosne i Hercegovine, u sklopu kojeg su pozvali kupce da učestvuju u kreiranju imena, dizajna i himne budućeg ćejferskog proizvoda.

Idejni ćejferski proizvod je novi proizvod kompanije Vispak u kategoriji kafe (2u1 i 3u1) ali napravljen po želji kupaca.

Cilj projekta je prvenstveno uključivanje potrošača već u samom segmentu razvoja novog proizvoda.

“Ćejf ili ćeif je bosanski i nigdje na svijetu se ne doživljava kao ovdje. Nemoguće je prevesti riječ ćejf na strani jezik, niti osjetiti negdje drugo jedinstveni i neponovljivi trenutak koji predstavlja ćejf kao u Bosni i Hercegovini. Ćejferi su bili idealno ime za grupu ljudi koji će stvoriti ćejferski pokret te stvarati tržište po mjeri ćejfera koje će biti specifično u svijetu,” objašnjavaju iz kompanije.

U cilju predstavljanja projekta, njegovih aktivnosti i očekivanih rezultata, Vispak je pokrenuo web platformu www.cejferi.ba, gdjesvaki kupac može da predloži ime, izgled, sastav i himnu novog proizvoda i postane jedan od ćejfera koji stvaraju tržište po njihovoj mjeri, a o najboljim prijedlozima glasat će upravo korisnici platforme.

„Ćejferi će učestvovati u degustaciji novog proizvoda te zajedno sa zaposlenicima kompanije Vispak razvijati okuse instant toplih napitaka. Marketing mix za novi proizvod će biti usaglašen sa potrošačima. U konačnici, stvarati ćemo tržište po mjeri ćejfera. Pozivamo sve ćejfere koji žele  zajedno sa nama donositi odluke i stvoriti proizvod po svojoj mjeri ćejfera, da nam se pridruže na InstagramuFacebooku i WEB stranici – Ćejferi“, izjavila je Zerina Čolaković, rukovodilac marketinga i prodaje.

Na web stranici Ćejferi dostupan je forum ćejfera gdje će svakodnevno moći komunicirati i razmijenjivati mišljenja o raznim temema. Forum će biti potpora u izgradnji što bolje ćejferske strategije koju će zajedno ispričati ćejferi.