PR aktivacija za WWF

This article is also available in: English

U povodu Europskog dana parkova hrvatska agencija Bruketa&Žinić OM je za svjetsku organizaciju za zaštitu prirode WWF osmislila i provela akciju čiji je cilj bio potaknuti građane da se zapitaju kako bi bilo kada priroda ne bi imala vremena za nas, kao što mi često nemamo vremena za nju.

Ujutro 24. svibnja, na Europski dan parkova, u zagrebačkom parku Maksimir osvanule su signalizacijske trake onemogućujući posjetiteljima ulaz. Brojni građani koji se tamo redovito rekreiraju ili koji su poželjeli prošetati parkom, ostali su iznenađeni. No uskoro se oglasio WWF s porukom Priroda danas nema vremena za tebe.

Ankete pokazuju kako ljudi na pitanje zašto ne recikliraju najčešće odgovore da za to nemaju vremena. Izgovori u kojima ističemo da nemamo vremena za očuvanje prirode ili za zalaganje za održivi razvoj nisu prihvatljivi. Ovom akcijom WWF je htio pokazati kako bi bilo kada priroda ne bi imala vremena za nas.

Projektni tim:

WWF: Petra Boić Petrač (Voditeljica odjela komunikacija), Martina Šubašić (Koordinatorica komunikacija i odnosa s korporacijama), Denis Povijač (Komunikacije), Bojan Stojanović (Komunikacije)

Bruketa&Žinić OM: Nikola Žinić (Kreativni direktor), Ivan Tanić (Direktor strateškog planiranja), Đorđe Janković (Junior kreativni direktor), Tea Silvia Vlahović (Strateška planerica), Nebojša Cvetković (Art direktor), Sonja Martinović Domitrović (Account executive), Jelena Mihelčić (PR manager)

Damjan Geber (Savjetnik)

Komunikacijski laboratorij / Morana Đurčević Musa (PR senior)

Domagoj Kunić (Fotograf)