Pripremila: Redakcija

Usluga bi mogla biti pokrenuta sljedeće godine, kazali su u petak dobro obaviješteni izvori. Korisnici YouTubea mogli bi pristupiti besplatno opsežnom katalogu glazbe i video-spotova te stranice ali će imati opciju plaćanja za premium uslugu, bez reklama, koja bi ponudila ekstra usluge, poput mogućnosti skladištenja pjesama kako bi ih se moglo slušati bez priključivanja na internet.

Uvođenje plaćene usluge omogućilo bi YouTubeu da se distancira od besplatnog nuđenja glazbenih video spotova na svojoj stranici, koje često postavlja probleme kršenja autorskih prava iako nositeljima tih prava omogućava blokiranje dotičnog sadržaja ili postavljanje reklame preko njega kako bi ostvarili prihode.

Radi se o novim naporima Googlea za većom zaradom s YouTubeom kojeg je otkupio 2006. za 1,65 milijardi dolara i koji mu danas donosi dio od svojih reklamnih prihoda.

Stranica, u početku posvećena besplatnoj ponudi amaterskih video sadržaja pokrenula je u svibnju prve plaćene ponude postaja s profesionalnim sadržajima.