Holding kompanija se odlučila da zamrzne nova zapošljavanja do kraja prvog kvartala 2019. usljed slabih prognoza za iduću godinu

This article is also available in: English

Izvor: TheDrum

WPP je zatražio od menadžera svojih agencija da pauziraju s dovođenjem novih talenata u ovu holding kompaniju do početka iduće godine usljed slabih godišnjih prognoza, piše TheDrum.

Prema pisanju Bloomberga, voditeljima odjela poslan je interni dopis koji poziva na „hitnu akciju“ i zaustavljanje zapošljavanja kako bi „pokušali zaštititi“ poslovanje u nadolazećim godinama.

Izvori Bloomberga tvrde da WPP-ov odjel za financije redovno šalje dopise o zapošljavanju otprilike u ovo vrijeme fiskalne godine, a posljednji je poslan 26. oktobra, dan nakon što je novi CEO kompanije Mark Read iznio umanjene prognoze tokom finansijskog izvještaja za treći kvartal.

WPP trenutno zapošljava 134.000 ljudi, a do kraja 2018. godine predviđali su da će dodati još 2.000. Izvori sugeriraju kako će se zapošljavanje nastaviti na kraju prvog tromjesečja 2019.

Izvještaj da WPP namjerava zalediti zapošljavanje uslijedio je nakon što je jedna od njihovih najvećih agencija, Ogilvy UK, zasebno ponudila svom osoblju dobrovoljno proglašenje tehnološkim viškom u sklopu radikalnog restrukturiranja agencije.