Nakon što je tri godine provela na čelu vodeće slovenske digitalne agencije Renderspace, Karmen Lužnik napušta mjesto direktorice. Izbor novog direktora očekuje se do kraja godine

This article is also available in: English

Agencija Renderspace, koja je dio međunarodne mreže Pristopove grupacije, svojim digitalnim uslugama opskrbljuje vodeće ponuđače proizvoda u industrijama kao što su telekomunikacije, bankarstvo, energetika, proizvodi široke potrošnje i druge. Zadnje tri godine agenciju je vodila Karmen Lužnik koja se ekipi pridružila po povratka iz New Yorka gdje je vodila strateški razvoj i globalni marketing u Celtri.

“Ponosna sam na ekipu i na posao koji smo obavili dobro kombinirajući strateške, analitičke, kreativne i tehnološke funkcije protekle tri godine. Zahvalna sam za predanost i saradnju s kojom smo zajedno – u Sloveniji i inozemstvu – uspješno osvajali velike klijente, realizirali nekoliko izuzetno kompleksnih projekata, razvili nove proizvode i poboljšali poslovne rezultate. Zahvalna sam i vođstvu Pristop grupacije za ukazanu mogućnost i povjerenje u minule tri godine te iskrenu podršku sad kada odlazim. Odlazim iz osobnih razloga. Ostajem i dalje u savjetodavnoj ulozi. S punim povjerenjem i velikom podrškom dirigenstku palicu predajem Saši Dimitrievskom, izuzetnom stručnjaku i pioniru slovenske digitalne scene”, kazala je Karmen Lužnik koja Renderspace napušta krajem mjeseca.

Sa dvadesetogodišnjim savjetodavnim iskustvom s područja strateškog komuniciranja, interaktivnog marketinga i uvođenja novih tehnologija u poslovne procese, Sašo Duimitrievski će se privremeno brinuti za razvoj agencije Renderspace i povezivanje agencije s mrežom ekspertiza i poduzeća u Pristopovoj grupaciji. Izbor novog direktora očekuje se do kraja ove godine.

Renderspace će, u vrijeme digitalnih transformacija organizacija, biti još više fokusiran na projekte povezane s korisničkim iskustvom kupaca (Customer Experience). Zato će se još tješnje povezivati s kompanijom Indigo (Pristop skupina) u razvoju disruptivnih rješenja za nove poslovne modele koji su poduzećima potrebni za podsticanje poslovnog rasta, aktivno uključivanje korisnika i povećanje vjernosti kupaca. Tako misija agencije Renderspace od njenog osnivanja ostaje nepromijenjena. Klijentima u regiji ponuditi vizionarske ideje podržane podatkovno vođenim pristupom i razvijati inovacije koje vode ka poboljšanju korisničkog iskustva u svim tačkama kontakta i na svim vrstama ekrana.