Direktor brend komunikacije u NIKE-u za EMEA regiju predstavit će svoje projekte na festivalskoj sceni

This article is also available in: English

25. međunarodni festival kreativnosti Golden Drum proslavit će svoju jubilarnu obljetnicu pod sloganom “Revealing the fuel of inspiration”, u društvu izuzetnih ljudi. Jedan od njih je David Pivk, Slovenac koji se pridružio Nikeu u njihovom evropskom sjedištu u Amsterdamu, gdje je proveo posljednjih šest godina svoje karijere i gdje radi s najvećim svjetskim sportistima i gradi sjajne priče. Najavljeno je više od 30 predavača svjetske klase, što je već samo po sebi dovoljan razlog za posjetiti festival koji će se održati od 17. do 19. oktobra 2018. godine u Hotelu Slovenija, Portorož.

David Pivk je radio na projektima za Svjetsko prvenstvo i Evropsko nogometno prvenstvo, te  na projektu za Zimsku olimpijadu u Sočiju. Njegove strasti su sport i nove tehnologije, a na pozornici Golden Druma govorit će o Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji. Pridružit će mu i Evgeny Primachenko, kreativni direktor u Wieden + Kennedy Amsterdam, koji također radi s Nikeom. Evgenij je osvojio brojne nagrade i dvaput je imenovan za najnagrađivanijeg kreativca Rusije i “Osobu godine” u ruskoj oglašivačkoj industriji.

25. obljetnicu obilježit će izniman kongresni program, a među govornicima je i Barry Wacksman, EVP i direktor strategije agencije R/GA iz New Yorka. Od kada se on pridružio agenciji R/GA, ova tvrtka je organski izrasla iz agencije s manje od 50 zaposlenika u agenciju koja zapošljava više od 2.000 zaposlenika. Barry je ključni arhitekt R/GA „Connected Age“ vizije, koja se fokusira na rast brendova putem povezanog ekosistema proizvoda i usluga. Barry je koautor Connected by Design, u kojoj je razvio koncept funkcionalne integracije kako bi opisao poslovne modele lidera na tržištu kao što su Apple, Google i Amazon, kao i pojave novih kategorija kao što su povezani dom, povezani automobili i povezane finansijske usluge. U 2015. godini R/GA je proglašena i Agencijom godine na Cannes Lions festivalu.

Delegati će također imati priliku slušati Mariu Milushevu, kreativnu direktoricu i partnera u agenciji Nobel Graphic TBWA i članu žirija WHAT. Ona će ih inspirirati s predavanjem na temu „PMS jokes are not funny. Period.“ u kojem će podijeliti neka od pitanja koja su joj se vrtila u glavi kada  je napravila najveće pogreške u svom životu. Napuštanje zone udobnosti kako bi se pronašla magija bit će tema Josefine Richards, predsjednice žirija natjecanja „mladih bubnjara“ i kreativne direktorice INGO Stockholm iz Švedske. Prošle je godine imenovana kao jedna od 10 top svjetskih kreativnih direktora na Creative 100 listi AdWeek-a, a osvojila je preko 60 nagrada među kojima su lavovi, olovke, jaja i druge poželjne statue.

Tokom tri festivalska dana u Portorožu, delegati će moći upoznati vrhunske stručnjake koji će podijeliti uvide u svoju sopstvenu potragu za nadahnućem i iskre koje rasplamsavaju to nadahnuće. Među njima su: Jan Jelle de Boer, kreativni strateg, MediaMonks, Nizozemska, Sir John Hegarty, Osnivač i kreativni direktor, Bartle Bogle Hegarty, Velika Britanija, Justin Billingsley, CEO, Publicis Emil, Velika Britanija, Stephan Loerke, CEO, World Federation of Advertisers, Belgija, Martina Olbertova, osnivač i CEO, Meaning.Global, UK/Češka, Mailine Swildens, direktorica, ZOO EMEA, Francuska i mnogi drugi.

Piran – Tartinijev grad

Mladi kreativci mlađi od trideset godina imaju priliku sudjelovati i u tradicionalnom natjecanju mladih bubnjara za najbolji i najkreativniji plakat s motivom i sloganom na temu osnaživanja vidljivosti Pirana kao Tartinijevog grada. Pozivom na natječaj Grad Piran želi istaknuti da je grad sam po sebi muzej. Bubnjar čiji poster bude najbolje odgovorio na zadane kriterije, i koji najbolje uhvati šarm Pirana, dobit će nagradu vrijednu 3.000 eura od grada Pirana i jednu punu registraciju za Golden Drum festival 2019. Prijave za natjecanje mogu se dostaviti do 10. septembra 2018. Ovdje možete saznati više o natjecanju Young Drummers.

Prijave mladih bubnjara ocjenjivat će peteročlani žiri pod vođstvom predsjednice žirija Josefine Richards, kreativne direktorice INGO Stockholm, Švedska. Ostali članovi žirija bit će: Mitja Bokun, ilustrator i kreativni direktor iz Slovenije, Zofia Bugajna-Kasdepke, direktorica poslovnog razvoja, MSLGROUP Srednje i Istočne Europe, Poljska, Johannes Newrkla, Managing Partner i suosnivač, Merlicek & Grossebner i CEO agencije Bluetango, Austrija, te Mag. Igor Novel, direktor Turističke zajednice Portoroža, Slovenija.

Važni datumi:

Early Bird registracije: 13. avgust 2018.

Rok za registracije: 13. avgust 2018.

Rok za registracije na Young Drummers program: 10. septembar 2018.

Akreditacija medija: 15. oktobra 2018.

Više o Golden Drum festivalu na: www.goldendrum.com