Žiri će izabrati najbolje među 18 finalista

This article is also available in: English

Dobitnici prestižnih nagrada na drugom Effie Awards Festivalu u Srbiji biće poznati večeras, kada će na svečanom prijemu u hotelu Radisson Blu Old Mill, pred oko 150 zvanica i predstavnika marketinške struke, biti dodeljeni trofeji najuspešnijim kampanjama realizovanim u periodu 1. januara do 31. decembra 2017. godine.

U finalu se našlo ukupno 18 radova u osam kategorija.

Strateški pristup, kreativna komunikacija i realizacija su osnovni kriterijumi prema kojima je žiri, sačinjen od čak 48 članova, ove godine odlučivao o dobitnicima Effie nagrada.

Žirijem predsedava Srđan Bogosavljević iz kompanije Ipsos Adria, a potpredsednica je Jelena Šarenac iz kompanije Henkel.

“Dobar znak za našu industriju je veliki broj prijavljenih radova, tako da žiri nije imao ni malo lak zadatak, kada je ocenjivanje u pitanju. Svi pristigli radovi pažljivo su pregledani i ocenjeni, a najbolji će biti nagrađeni na gala ceremoniji kojoj će biti moguće prisustvovati samo uz pozivnicu. Inače, dodeljivanje Effie nagrada je odlična prilika da se podigne svest o značaju efektivnosti marketinških komunkacija za privredu jedne zemlje”, kaže Jelena Ivanović, izvršna direktorka IAA.