Mindy Kaling čini čitavu kampanju

This article is also available in: English

Izvor: Creativity

McDonald's se nigdje ne pominje u svojoj najnovijoj kampanji, koja se oslanja na kredibilitet glumice Mindy Kaling na društvenim mrežama, moć Google-a, kao i vlastitu reputaciju kao najboljeg mjesta za konzumirati nešto drugo osim hamburgera i pomfrita – Coca-Colu.

Zvijezda novog rada agencije We Are Unlimited je komičarka i glumica (u žutoj haljini i stoji ispred crvene pozadine) koja govori o „mjesto gdje je Coca-Cola taaako ukusna“, a zatim poziva gledaoce da proguglaju upravo taj izraz („Place where Coke tastes SO good“).

Ispostavlja se da ona lukavo usmjerava gledaoce na McDonald's. Naime, postoji cijela mitologija u pop kulturi oko toga kako Coca-Cola ima bolji ukus u McDonaldsu, a lanac brze hrane je odlučio to iskoristiti za svoju najnoviju promociju pića – u kojoj će Coca-Cola (i bilo koja druga bezalkoholna pića) koštati $1, a mala McCafe pića $2.

Film se vrti na YouTube kanalu “That place where Coke tastes SO good,“ koji također sadrži i druge smiješne oglase na istu temu. Prema McDonald's-u, ovo je prva nebrendirana kampanja kompanije, a oglas jasno spominje Coca-Colu, ali se riječ McDonald's uopšte ne pojavljuje.