Korežiser novog spota, koji je svojevrsni remake viralnog videa iz 2015. godine, bila je Shea Glover, mlada influencerica koja je i snimila originalni video

This article is also available in: English

Izvor: Adweek

Samsung je napravio novi spot za svoj smartphone Galaxy A8, u kojem su rekonstruisali viralni video iz 2015. godine. U ovom nekonvencionalnom i dirljivom oglasu, Samsung je izašao na ulice i snimio reakcije milenijalaca nakon što im se kaže da su lijepi.

A reakcije su zaista dirljive. Na licima ljudi se u tom kratkom momentu može odjednom vidjeti čitava salva emocija, od sramežljivog skrivanja suza do istinske zahvalnosti. Cilj spota je promovirati mogućnosti fotoaparata najnovijih Samsung telefona. „Snimite pravoga sebe pomoću Galaxy A8“ poručuje oglas, i zaključuje sa sloganom „It lets you be you.“

Ako vam se oglas čini poznatim, to je zato što zapravo rekreira raniji društveni eksperiment iz 2015. godine, koji je provela studentica i sada influencerica Shea Glover. Njen spot je objavila na YouTube-u, gdje je do sada prikupio gotovo 18 miliona pregleda. Original možete pogledati ispod.

U ovom oglasu za Samsung, Shea je ponovila svoju ulogu anketera/fotografa (s tim da je ovaj put sa sobom očigledno imala najnoviji Galaxy A8). Ona je također sarađivala na produkciji ovog spota, koji je dio globalne kampanje koju je uradila agencija Cheil Worldwide.