Uz inventivan koncept iz agencije Saatchi & Saatchi, i sjajan nastup Davida Harboura, ovo bi mogao biti naš favorit među Super Bowl oglasima

This article is also available in: English

Izvor: Adweek

Tokom Super Bowl-a ovog vikenda Tide je predstavio seriju oglasa kojima su efektivno „preoteli“ sve ostale oglase koji su prikazani na velikoj tekmi nakon njega. Na ovom prazniku američkog fudbala, i nedvojbeno prazniku oglašavanja u SAD-u s obzirom na cijene oglašavanja na ovom događaju, Tide je napravio seriju oglasa koji oponašaju sve ostale konvencionalne koncepte za Super Bowl oglase, čime se gledatelje efektno natjerali da pomisle na Tide sa svakim oglasom prikazanim tokom tekme.

U oglasu, koji je napravio Saatchi & Saatchi New York, Tide je duhovito uvukao i druge P&G brendove u vlastitu priču (pa čak i neke brendove izvan P&G-a, npr. Budweiser). Tide oglasi su tako postali klasični i dobro poznati oglasi kao što su oni za Mr. Clean i Old Spice brendove, ali ovaj put sa zvijezdom Netflix-ove hit serije Stranger Things Davidom Harbourom u glavnoj ulozi.

Uz inventivan koncept iz agencije Saatchi & Saatchi, i sjajan nastup Davida Harboura, ovo bi mogao biti naš favorit među Super Bowl oglasima ove sezone. Pogledajte čitavu seriju ispod: