ADFEST je također predstavio svoju animaciju za 2017. godinu, koja simbolički predstavlja korijene drveta koji se šire, granaju i rastu

This article is also available in: English

ADFEST je potvrdio da će Ted Royer, glavni kreativni direktor agencije Droga5 u New Yorku i predsjednik žirija za ADFEST 2017, te Bruce Duckworth, glavni kreativni direktor i glavni izvršni direktor globalno poznatog dizajn studija Turner Duckworth i predsjednik D&AD-a, biti dio programa na ADFEST-u 2017. godine, koji će se održati od 22. do 25. marta u Tajlandu.

Royerovo predavanje je naslovljeno „Zabava na koju ne možete otići i univerzum u vašoj glavi“ a u sklopu njega on će istražiti dvije fascinantne i potpuno nepovezane perspektive: prvo, on će predložiti stav koji brendovi mogu imati u svijetu, prije nego što ispriča priču o neopjevanom kreativcu koji nikada nije prestao pokušava.

Predsjednik D&AD-a Bruce Duckworth se također pridružuje programu sa predavanjem naslovljenim „Dizajn u centru“.

Duckworth kaže: „Teško je zamisliti uspješan, moderan brend koji ne stavlja dizajn u centar svoga svijeta.“

Njegovo predavanje će objasniti zašto je to tako, a podijelit će i uvide u uspjeh Turner Duckworth studija koji je osnovao 1992. godine zajedno sa Davidom Turnerom, i koji danas ima urede u Londonu, San Franciscu, i New Yorku.

ADFEST je također predstavio svoju animaciju za 2017. godinu, koju je radila agencija Dentsu Inc. Tokyo i koja slavi 20 godina postojanja ADFEST-a.

„Sa uzbuđenjem predstavljamo našu nevjerovatnu animaciju za ADFEST 2017. koja slavi ‘20 godina različitosti’,“ kaže Kem Suraphongchai, direktor festivala ADFEST-a. „Film savršeno animira našu temu i slavi uspjehe koje smo postigli zajedno kao regija od prvog ADFEST-a koji je održan davne 1998. Želimo da izrazimo zahvalnost timu Dentsu Inc. koji se potrudio da stvori animirani film koji tako savršeno slavi našu 20. godišnjicu.“

Film prikazuje korijene stabla koji se šire, granaju i rastu, uz pratnju neobične orkestralne zvučne podloge.

Dentsu Inc. je također dizajnirao ikonu ADFEST 2017. koja je inspirisana korijenom drveta, i koja priča o evoluciji ADFEST-a u proteklih 20 godina.

Karte za ADFEST 2017. se prodaju preko www.ADFEST.com, a festival će se održati 22. – 25. marta u Royal Cliff Hotels Group u Pattayi, na Tajlandu.