Slovenski AmCham je nagradio Pro Plus i njihov projekat Štartaj Slovenija! priznanjem za najbolju poslovnu praksu godine u sklopu projekta Best of the Best

This article is also available in: English

Američka gospodarska komora u Sloveniji je, u okviru programa Best of the Best, nagradila najbolje poslovne prakse u gospodarstvu. Taj naziv je pripao Pro Plusu za projekt Štartaj, Slovenija!.

Pobjednici su izabrani pomoću glasova na Facebooku i glasanjem dobrotvornim SMS-donacijama. Računali su se i glasovi članstva na AmChamovom poslovnom doručku Talenti na sceni, gdje su takođe proglasili pobjednika. Pro Plus je najviše glasova dobio kroz sva tri oblika glasanja. Projekt »Štartaj, Slovenija« je bio finalist u kategoriji inovativnosti, u užem izboru su bili i zajednički projekt slovenskih paralompijaca i Lidla Slovenije te akcija CEO za jedan mjesec partnera Adecca Slovenije i McDonaldsa.

»Hvala partnerima Sparu Slovenija i Formitasu, s kojima smo ostvarili tu priču. Mogu kazati da je naš projekat u dvije godine postao pravi pokret koji podstiče poduzetništvo, uz emisiju koja postiže visoku gledanost”, komentarisao je nagradu Aleš Muhič, direktor marketinga u Pro Plusu.

Podsjećamo, Media Marketing je početkom ove godine proglasio projekat Štartaj Slovenija najboljim u Adriatic regiji.