Oskarovac je svojoj listi fantastičnih oglasa dodao još jedan dragulj kinematografije

This article is also available in: English

Izvor: Adweek

Spike Jonze je već duže vrijeme uronjen u svijet plesa. Ovaj oskarovac istražuje poeziju pokreta u gotovo svemu što radi, od spotova Fatboy Slima iz kasnih 90-ih u kojima je pomagao sa koreografijom, pa do već slavnog Kenzo oglasa iz 2016. godine koji je osvojio nagrade na brojnim festivalima kreativnosti širom svijeta.

Ovaj put je došao red na Apple da iskoristi Jonzeov genij za plesne performanse u svome marketingu.

48-godišnji Oskarovac režirao je novi četverminutni kratki film za Appleov HomePod pametni zvučnik, u saradnji s još jednom upečatljivom glazbenicom i plesačicom, FKA Twigs. Rezultat ove saradnje je zadivljujući spot koji je šarmantan, nadrealan, emocionalan, razigran, kazališan i krajnje uvjerljiv.

Spot pod nazivom “Welcome Home” prati novu pjesma Anderson.Paaka  „Til It's Over“, a koreografiju potpisuje Ryan Heffington.

Oglas sjajno prenosi emocionalno putovanje kroz pokret (nešto što očigledno fascinira Jonzea) i nudi prekrasnu vizualnu metaforu za preobrazbu vlastitog doma – fizičkog prebivališta ali i sigurnog utočišta, kroz glazbu. Cijelu stvar uvezuje pitch proizvoda koji poručuje da je cijelo ovo iskustvo omogućeno zahvaljujući moćnom HomePod zvučniku, uz pomoć Apple Music servisa i AI asistentice Siri.