Brendaonica u Banjaluci, Mostaru i Sarajevu

This article is also available in: English

Video je najefikasniji oblik onilne promocije vašeg brenda. Istraživanja pokazuju kako će 74% Internet prometa u 2017. godini zauzeti video. Svakodnevno se lansiraju nove usluge koje osiguravaju korisnicima brzo i jednostavno dijeljenje video sadržaja. Mogućnosti za korištenje videa je mnogo: Facebook Live, Instagram stories i You Tube.

Prije lansiranja video kampanje važno je definirati željene ciljeve i pripremiti sadržaj koji će biti zabavan, edukativan, informativan ili inspirativan. Donosimo vam sedam razloga zbog kojih trebate koristiti video u komunikaciji na društvenim mrežama.

  1. Osigurajte korisnicima besplatnu dodatnu vrijednost u videu! Nemojte raditi klasičan «promo» video.
  2. Uključite ključne elemente brenda u video i povežite se s ostalim korisnicima ili brendovima s kojima dijelite iste vrijednosti.
  3. Produkcija online videa je cjenovno najprihvatljivija opcija u odnosu na vrijednost koju dobivate.
  4. Korisnici lakše zapamte sadržaj koji su vidjeli u videu nego u tekstu.
  5. Video je razlog zbog kojeg ljudi ostaju dulje na webu i društvenim mrežama.
  6. Video je idealan medij za edukaciju i davanje korisnih savjeta vašoj ciljnoj skupini.
  7. Važno je da gradite vašu video komunikaciju konstantno, te da pričate na jednostavan i direktan način priču koja za vaš brend ima smisla.

Više informacija, praktičnih primjera i vježbi vezanih uz promociju vas i vašeg proizvoda na društvenim mrežama možete dobiti na radionici BRENDAONICA koja će se održati u Banjaluci, u srijedu, 26.04.2017, u Mostaru, u četvrtak, 27.04.2017. te u Sarajevu u petak, 28.04.2017. godine. Polaznike će voditi dvoje predavača Morena Milevoj i Tomislav Pancirov. Najveća vrijednost Brendaonice je u tomu što se učesnici kvalitetno pripreme i spremni su za rad na određenom području odmah po povratku na radno mjesto.