Nova advertising ekipa u gradu putem bilboarda i plakata pozdravila zagrebačke agencije

This article is also available in: English

U Zagrebu je početkom mjeseca pao prvi ozbiljniji snijeg. Idealna prilika da dobro poznatu prometnu ludnicu, uzrokovanu kojom pahuljom, zamijenimo laganom, romantičnom šetnjom svježe posoljenim ulicama.

Zamotani u trendi oversized jakne kupljene na zadnjoj rundi salea, krenuli smo put Zelenog vala, a zatim produžili sve Heinzlove, ne bi li vidjeli jesu li u zagrebačkim agencijama svijetla upaljena i poslije 17h (to je ono vrijeme kad uglavnom dođe novi brief ili klijent šalje dorade koje trebaju biti gotove do sutra ujutro). No ubrzo su nas, više od par mračnih prozora,  iznenadili bilboardi i plakati na koje smo putem naišli. Iznenađenje je svakako bilo ugodno. U grad se (a očito i na regionalnu scenu) vratio stari/novi prijatelj – Saatchi&Saatchi Hrvatska!

I prije no što smo na dnu brojnih, mudro postavljenih oglasa vidjeli logotip, poruke koje smo pročitali imale su onaj neodoljiv, prepoznatljiv potpis ovog poznatog brenda koji djeluje unutar Publicis One grupacije. Saatchi se u svom stilu javio kolegama iz drugih zagrebačkih agencija ne bi li obznanio svoj veliki comeback. Kratko, jasno, zanimljivo!

Nakon svega viđenoga, još nam samo ostaje istražiti dvije stvari; kakva je bila reakcija s druge strane, te ono najvažnije, tko zapravo čini novi Saatchi tim?

Za ovo prvo –  uvjereni smo da iza svega stoji prijateljski pozdrav. Stoga smo sigurni da su i reakcije bile pozitivne te da pozdrava i tople dobrodošlice nije manjkalo.

Za drugo – bacili smo se na posao, uskoro opširnije!