The Alternative School for Creative Thinking u Rumuniji najavila je početak svog natječala za mlade kreativce koji će je predstavljati na Cannes Lions festivalu 2019. godine

This article is also available in: English

U Rumuniji je otvoren natječaj za mlade kreativce, Young Marketers, a prijave su otvorene do 15. januara/siječnja 2019. godine. U pitanju je platforma za učenje i natjecanje, namijenjena marketerima mlađim od 30 godina, koji pokazuju pravu strast za učinkovit i kreativan pristup komunikacijama.

Cijena sudjelovanja iznosi 200 eura, a pobjednički lokalni tim natjecat će se u kategoriji Cannes Lions International Young Marketer 2019. godine, protiv najboljih 30 timova iz različitih zemalja.

Početkom februara, lokalni natjecatelji će riješavati inicijalni brief, nakon čega slijede povratne informacije i obuka od strane stručnjaka. Nakon prve evaluacije, sredinom februara 12 ekipa finalista dobit će novi brief za koji će imati 48 sati, nakon čega slijedi nova povratna informacija i trening.

Pobjednički tim, odabran od strane relevantnog žirija stručnjaka, predstavljat će Rumuniju na Young Lions natjecanju u Cannesu.

Radionice ove Alternativne škole uključuju analizu najinteresantnijih studija slučaja dodijeljenih na Lions festivalima, s naglaskom na učinkovitost, strategiju, tehnologiju, emocionalnu inteligenciju i kreativnost.

Mentori, i članovi žirija na ovome natjecanju, su elitni članovi industrije, bivši članovi žirija ili pobjednici festivala kao što su Cannes Lions, Eurobest ili Dubai Lynx.

Tim koji će predstavljati Rumuniju u Cannesu 2019. godine bit će finansijski podržan od strane Media Concept Store agencije, koja posluje na rumunskom tržištu od 2010. godine. Generalna direktorica ove agencije, Nicoleta Padure, dva puta je bila članica Lions žirija, jednom na Eurobestu i jednom u Dubaiju, dok je njihov Young Lions tim osvojio zlato u Dizajn kategoriji na natjecanju u Cannesu.