Lynx Insight je osmišljen tako da napravi bolju diferencijaciju između zadataka prilagođenih automatizaciji i onih koji ostaju u rukama ljudi

This article is also available in: English

Izvor: TheDrum

Reuters je napravio novi korak u svome usvajanju umjetne inteligencije sa razvojem novog alata koji može pisati rečenice i predlagati ideje za priče, kao i analizirati podatke.

Lynx Insight je osmišljen tako da napravi bolju diferencijaciju između zadataka koji prilagođeni automatizaciji i onih koji ostaju u rukama ljudi, koji će više vremena posvetiti vrijednijim zadaćama kao što su intervjuiranje, procjena važnosti i razumijevanje konteksta.

Reuters je već pionir u ovome polju, a sada želi opremiti svoje novinare novim alatima namijenjenim poboljšanju njihovog rada i povećanju produktivnosti u nečemu nalik ‘kibernetičkoj redakciji’, a ne zamijeniti svoju radnu snagu s robotima.

Reg Chua, izvršni urednik redakcijskih operacija, podataka i inovacija u Reutersu, izjavio je: „Prava vrijednost je u tome što koristimo strojeve za ono u čemu su dobri, a zatim to predajemo ljudima – to je najbolje od oba svijeta.“

Ranije je Reuters podešavao svoje algoritme da pišu kratke članke zasnovane na podacima kao što su sportski rezultati, upozorenja o potresima i finansijski rezultati. Umjetna inteligencija je to činila analizirajući ogromne skupove podataka, ali novi sistem će jednostavno proslijediti svoje radove ljudskim urednicima koji će ih uređivati po želji.