Agencija Communis kreirala je kampanju za novu ponudu Raiffeisen banke u BiH

This article is also available in: English

Kada sanjamo, obično mislimo da će se naši snovi ispuniti u nekoj dalekoj budućnosti, ali Raiffeisen BANK d.d. Bosna i Hercegovina odlučila je uvesti novu ponudu kojom žele omogućiti korisnicima da ne odgađaju svoje želje toliko dugo, zahvaljujući nenamjenskim kreditima Tako lako!

Novu ponudu tržištu će predstaviti kampanjom koju su realizovali u saradnji sa iskusnim timom marketinške agencije Communis, a u kojoj je Raiffeisen BANK d.d. Bosna i Hercegovina imala za cilj da pokaže da apliciranje za kredit ne treba biti komplikovana prepreka ka putu u Gardaland, renoviranju stana, svadbi koju svi pamte ili kćerkinom studiju.

Korišteni kanali komunikacije su TV, radio, OOH, web, printani mediji te interni kanali komunikacije sa vrlo jasnom porukom o nevjerovatnoj lakoći ostvarivanja životnih ciljeva u tako kratkom vremenu.

Nešto više o novoj kampanji je rekla Belma Hadžiomerović, direktorica Marketinga i korporativnih komunikacija & upravljanja održivošću, Raiffeisen BANK d.d. Bosna i Hercegovina: „Kreiranju i razvijanju kampanje mora uvijek prethoditi kako istraživanje o očekivanjima klijenata tako i praćenje trendova u bankarskoj industriji. Imajući u vidu da je Raiffeisen brend sinonim za sigurnost, tradiciju, povjerenje, kvalitet, kreativnost, inovaciju i tehnološka unaprjeđenja, uvijek smo otvoreni da usvojimo promjene i prilagodimo se zahtjevima koje nam diktira tržište. Lakoća poslovanja je jedan od veoma bitnih faktora kako generalno u cijeloj ekonomiji tako i u finansijskom sektoru”.

Raiffeisen poručuje da je ispunjavati želje „Tako lako!“ 5

“Kada govorimo o iskustvu klijenata (CX), prati se tri E: Effectiveness, Easiness, Emotion. Generalno svi klijenti žele isto od svoje banke odnosno sigurnost, konkurentne proizvode, pozitivno iskustvo, te kreiranje dodatne vrijednosti za njih. Svjesni činjenice da su danas ljudi veoma zauzeti nastojimo da ulažu što manje truda u svakodnevnom poslovanju sa bankom, pazeći pri tome naravno da odgovorimo na mandatorne regulatorne zahtjeve. Upravo kako govori i slogan naše aktuelne kampanje „Tako lako!“ potrudili smo se da klijentima olakšamo proceduru apliciranja za novčane kredite,” dodala je Belma.

Realizacija komunikacijske kampanje:

Account managers: Edin Karabegović i Azra Dedić

Kreativna direktorica: Naida Čelik

Copywriter: Hamdija Pašić

Art direktorica: Lejla Jamakosmanović

Grafički i web dizajn: Said Muraspahić i Jasna Talović

Photoshooting: Edvin Kalić

TV spot: Produkcijska kuća Pro.ba u režiji Timura Makarevića u saradnji sa agencijom Communis