Četvrto izdanje kampanje „Dobar dan, svaki dan“ na male ekrane u BiH dolazi sutra

This article is also available in: English

Piše: Adnan Arnautlija

Prije nekih mjesec dana imali smo priliku prisustvovati snimanju prvih kadrova četvrtog izdanja Konzumove kampanje “Dobar dan, svaki dan”, a danas imamo priliku premijerno vam predstaviti novi spot iz kreativne kuhinje agencije Communis Sarajevo.

Naime, četvrto izdanje kampanje, koje donosi i jedno novo, veliko ime u glumačkoj postavi, počet će se vrtjeti na malim ekranima širom Bosne i Hercegovine u četvrtak, 6. decembra, ali naši čitaoci imaju priliku vidjeti gotovi proizvod već danas.

Značajan kuriozitet ove kampanje je činjenica da su njena zaštitna lica dvoje glumaca koji nikada ranije nisu bili ambasadori nekog brenda ili kompanije, a ipak ne radi se o debitantima. Konzum i agencija Communis su tako u kampanji „Dobar dan, svaki dan“ spojili dva velika imena glumačke scene u BiH, Jasnu Diklić i Admira Glamočaka.

Ovaj dvojac koji smo navikli gledati u nekim od najboljih filmskih ostvarenja BH kinematografije u kampanji igraju vaše obične komšije, likove kakve sigurno možete prepoznati i u svome komšiluku, u čemu im uvelike pomaže njihov prepoznatljivi šarm zbog čega se i sami gledaoci mogu poistovjetiti sa njima.

Kampanja je rezultat duge saradnje agencije Communis Sarajevo i Konzuma u Bosni i Hercegovini, i prema najavama već postoje planovi za snimanje novih „epizoda“ kampanje.

„Nakon godinu dana uspješne saradnje sa našom glumicom Jasnom Diklić i odličnih komentara naših kupaca, odlučili smo proširiti glumačku ekipu, te smo veoma sretni jer se našoj ekipi pridružio velikan naše glumačke scene glumac Admir Glamočak. Glavni slogan četvrtog vala kampanje je „Konzum akcija je najbolja reakcija na skupoću“. Sutra krećemo sa emitovanjem novog TV spota, te mogu reći da ekipa koja je radila na ovom projektu s nestrpljenjem očekuje prve reakcije. Izrazito smo sretni jer će čitatelji portala Media – marketing imati priliku prvi premijerno pogledati naš TV spot,“ izjavio je Haris Arnautović, rukovoditelj Službe marketinga Konzuma BiH.

Scenarij za kampanju potpisuje Hamdija Pašić, copywriter agencije Communis. Režisersku palicu u ovoj kampanji drži poznati BH režiser Elmir Jukić, dok je za produkciju bila zadužena kuća Pro.ba.

Ispod možete pogledati i „behind the scenes“ sa „blooperima“ sa snimanja kampanje, a šta su glavni akteri kampanje prethodno imali reći o ovoj saradnji možete provjeriti u našem izvještaju sa samog snimanja.