Željeznička kompanija Thalys je također pri ruci da pomogne posjetiocima da stignu na mirišljive lokacije

This article is also available in: English

Izvor: Adweek

Francuska željeznička kompanije Thalys i njihova agencija Rosapark su još jednom pokrenuli istinski senzornu kampanju za promociju putovanja vozom. Nakon što su prije dvije godine zajedno lansirali kampanju zasnovanu na zvuku, „Sounds of the City“, kompanija je sada pokrenula kampanju „Scents of the City“ (Mirisi grada), koristeći čulo mirisa kako bi posjetiocima omogućili da „pomirišu“ destinacije na koje ih Thalys može odvesti.

Od 12-14. maja/svibnja, francuska agencija Rosapark je napravila pop-up putničku agenciju u jednoj Briselskoj galeriji. Koristeći mirisne kuglice obješene sa plafona, agencija je pozvala posjetioce da pomirišu arome prikupljene u Parizu, Amsterdamu, Kelnu i Briselu.

„Nakon ‘Sounds of the City‘ kampanje za Thalys prije dvije godine, željeli smo da nastavimo sa senzornim platformama. Ovo je jedinstvena platforma koja nam omogućava da predstavimo destinacije Thalys mreže na jedinstven način“, rekao je Jean-François Sacco, suosnivač i ECD agencije Rosapark, u razgovoru za Adweek.

Više od 700 cjevčica koje sadrže po 16 jedinstvenih mirisa za svaki grad nastalo je uz pomoć kompanije Drom Fragrances i stručnjakinje za parfeme Elisabeth Carre. Šarene cijevi, raspoređeni u formu duge, označene su brojevima koji odgovaraju određenom mjestu na karti. Pri ruci je bila i hostesa sa tabletom kako bi pomogla posjetiocima da na licu mjesta rezervišu put, i kako bi dala bolji uvid u destinacije i idealno vrijeme za putovanje.