U ovoj duhovitoj aktivaciji za dokumentarac 'Social Animals', agencija Conscious Media kreirala je nekoliko automata za prodaju sa prilično neobičnom ponudom

This article is also available in: English

Izvor: Creativity

Kampanja koja seovih dana provodi u Kaliforniji baca svjetlo na Instagram kulturu tako što neke od ponašanja povezanih s ovom platformom pretvara u fizičke proizvode, a zatim ih prodaje putem automata.

Kampanja, koju provodi content agencija Conscious Minds, promovira premijeru dokumentarnog filma ove agencije koji se bavi temom društvenih medija, „Social Animals“. Conscious Minds je za tu svrhu stvorila par automata brendiranih porukom „As Seen On IG“, koji omogućavaju potrošačima da kupe malo ćaknute i prilično kritičke fizičke proizvode čija tematika se vrti oko ove društvene mreže, tu su paketići sa hiljadu lajkova, „Thumb Spa“ za relaksaciju vaših prstiju nakon dugotrajnog skrolanja, „Food Porn Star“ kolačići i slično.

Ponašanja sa Instagrama pretvorena u proizvode za prodaju u automatima 1

Kako kaže režiser filma „Social Animals“, i partner u agenciji Conscious Minds, Jonathan Ignatius Green, automati nude satiričnu vezu sa dokumentarnim filmom, koji daje brutalno iskren uvid u svakodnevnicu tri tinejdžera čiji su životi trajno promijenjeni njihovim Instagram profilom.

Svi prihodi od automata za prodaju i online trgovine koja prodaje iste proizvode otići će u neprofitnu organizaciju Reboot & Recover, posvećenu podizanju svijesti i liječenju problema digitalnih ovisnosti i mentalnog zdravlja.

Ponašanja sa Instagrama pretvorena u proizvode za prodaju u automatima 2