Družili smo se sa zvijezdom nove kampanje, Jasnom Diklić, i režiserom Elmirom Jukićem

This article is also available in: English

Piše: Adnan Arnautlija

Proteklog petka u jednom od Konzum maxi supermarketa u Sarajevu počelo je snimanje trećeg izdanja nove Konzumove kampanje „Dobar dan, svaki dan“, a zahvaljujući srdačnom pozivu Konzuma, i sarajevske agencije Communis, i mi smo imali priliku prisustvovati početku snimanja i družiti se sa ekipom na setu.

Prva stvar koju primjećujemo po dolasku je jarka rasvjeta između rafa supermarketa, i pomalo zbunjeni kupci na ulazu. Ali susretljivo osoblje Konzuma je pri ruci da podsjeti kupce da su oni na prvom mjestu, te da niti će oni omesti snimanje, niti će snimanje omesti njihovu kupovinu.

Dok hodamo kroz supermarket i posmatramo osoblje na setu kako se spremaju za prvu klapu, čujemo klince kako uzbuđeno šapću „Mama, možda se pojavimo na televiziji…“ Za ugodnu atmosferu na setu najzaslužnija je naša sjajna filmska i pozorišna glumica Jasna Diklić, čija se zarazna energija širi na sve prisutne na setu, dok režiser Elmir Jukić studiozno provjerava da li je sve spremno za snimanje.

U čitavoj zbrci, uspjeli smo ukrasti koji minut njihovog vremena, i saznati ponešto o ovom projektu. Elmir podvlači da sa uživanjem radi na kampanji „Dobar dan, svaki dan“ sa Jasnom i ostatkom ekipe, te dodaje: „Ovo je jedinstvena prilika da imate takav tim sa kojim nastavljate saradnju. Ovo je zapravo treći ciklus reklama na kojim radimo, i kalendarski gledano to je gotovo cijela godina.“

Kao temelj uspjeha niza reklama koje su snimljene u sklopu ovog projekta, Elmir izdvaja izuzetnu saradnju i obostrano povjerenje, koje ostavlja puno prostora za kreativnost. A ključni element u toj kreativnosti je i Jasna. „Jasna je izuzetna glumica s velikim iskustvom, ali istovremeno ima i jednu zaigranost koja je tipična za glumca koji tek počinje, mladog čovjeka, radoznalog, ljubopitljivog…“ objašnjava Jukić, i dodaje kako Jasna daje najbolji spoj upravo tih krajnosti, što je čini prepoznatljivom i omiljenom.

Već u prvoj interakciji sa Jasnom jasno je na šta je Elmir mislio. Energija danas najpoznatije „komšinice“ svih građana BiH je zaista zarazna, a srdačan pristup jednostavno razoružava. Ipak, i pored bogatog iskustva i zavidne karijere, i za Jasnu postoji „prvi put“ kod ovog projekta.

Naime, ovo je prvi put da je ona zaštitno lice i ambasador neke kompanije. „Prvi put radim jednu ovakvu kampanju gdje sam zaštitno lice kompanije, i u tom smislu bilo mi je jako zanimljivo,“ kaže Jasna. Kako svaki projekat ima svoje specifičnosti, i svaki je poseban na svoj način, interesovalo nas je šta je to što će njoj ostati u sjećanju iz ovog projekta: „Ono što će ostati u lijepom sjećanju je taj rad sa drugačijim glumačkim sredstvima. Moja znatiželja je ogromna, i želim da probam sve ono što radi jedan glumac, što je u opisu posla glumca, a to su i reklame. Ta jedna nova dimenzija glumačkog posla i stvaralaštva je ono što mi je izuzetno dragocjeno,“ objašnjava Jasna.

Nakon ovog kratkog razgovora došao je i onaj „svi na svoja mjesta“ momenat i ekipa se bacila na posao. Ne želimo otkrivati kako će izgledati prvi kadrovi kampanje, pa ćemo to ostaviti za neke naredne članke. Uskoro ćete na portalu imati priliku pročitati više o projektu, ali i intervjue sa njegovim ključnim osobama. Do tada, Konzumu, Communisu, ali i svim našim čitaocima, i mi želimo „Dobar dan, svaki dan“.