Mislite da su KFC smartfoni čudni? Nije to ništa

This article is also available in: English

Izvor: Campaign

Od jestivih lakova za nokte, predmeta za dom i odjeće, pa do ljubavnog romana s pukovnikom Sandersom u glavnoj ulozi, KFC širom svijeta lansira zaista neobične proizvode. Brend je očigledno pogledao brendove zdrave hrane i salate i na kraju su si rekli: „Mah, mi smo fast food, mi smo zabavni“.

Slijedi njihovih pet najluđih marketinških folova.

Odjeća i proizvodi za dom

KFC i Wieden & Kennedy Portland su valjda mislili da ih njihovi korisnici toliko vole da očajnički trebaju biti u stanju i da gledaju pukovnikovo lice dok tonu u san, pa otuda i ovaj jastuk. Valjda su nam u životima također nedostajali i ogrlica u Sex In the City stilu, koja će ići sa našim majicama-odijelima pukovnika Sandersa. A da ne spominjemo čarape sa pilećim batacima iz naslova.

Tender wings of desire

Za ovogodišnji dan majki KFC je objavio svoj vlastiti romantični roman, Tender Wings of Desire.

Gotovo jednako zabavne kao i roman su njegove recenzije na Amazonu: „Pridružite se Lady Madeline Parker dok bježi od svojih zaruka lišenih ljubavi, kao, kao, kao kokoš bez glave. Ići će vam voda na usta kada upozna Harlanda, mornara s burnom prošlošću, koji je marinira u tajnim sastojcima strasti, nježno, senzualno milujući njezinu ukusnu kožu, dok njegova kolonjska Original Recipe #5 ispunjava njene nosnice. Uz njen duboki uzdah njegov kukuruzni klip se primiče njenom pecivu od kukuruznog brašna. Obuzeti glađu njihove kretnje postaju brže, prolijevajući umak strasti poput tekućih konfeta.“

Da poližeš prste, doslovno

Nemojte ni sekundu pomisliti da je KFC ograničio svoje lude proizvode na SAD. O ne. Tim u Hong Kongu, zajedno sa agencijom Ogilvy, stvorio je lak za nokte sa okusom pečene piletine. Da, dobro ste pročitali, i to sa okusom 11 začina, te Hot & Spicy.

Krema za sunce… sa okusom piletine

Prsti nisu dovoljni? Treba nam i krema za sunce koja će nas zaštititi da na suncu ne izgorimo kao pečeno pile, a da istovremeno budemo ukusni kao pečeno pile. Potpuno. Posvuda. Nećemo dalje.

Dodaci za računar na temu…piletine

Ovo se čini pitomim, dok ne shvatite da ovi proizvodi uključuju tastaturu prekrivenu simbolima bataka, te ogroman batak u koji možete smjestiti svoj mobilni telefon. A pošto se u Japanu uposlenici ohrabruju i da odrijemaju na poslu, kako bi izdržali duge sate, tu je i izolacijski jastuk zahvaljujući kojem će vam čitava glava izgledati poput slasnog bataka.