Agencija najavljuje jednu od najinteresantnijih godina za Pepsi u Makedoniji do sada

This article is also available in: English

Prilepska Pivara, oficijelni distributer PepsiCo za Makedoniju, odlučio je da marketing za Pepsi i ostale brendove sokova povjeri marketinškoj agenciji Jedan na Jedan (www.1on1agency.com).

Prilepska Pivara je dugoročni partner Agencije, kao jedan od glavnih sponzora talk show-a Eden na Eden, najgledanijeg zabavnog TV programa u Makedoniji, koji je u vlasništvu i produkciji spomenute marketing agencije.

Prve značajnije aktivnosti očekuju se od februara, povratkom Uefa Champions League, gdje je Pepsi oficijelni partner. Iz agencije također najavljuju neke „veoma interesantne i inovativne pristupe“ od proljeća, na čemu agencija već radi sa klijentom.

Iz Jedan na Jedan kažu da se nadaju uspješnoj godini, i vjeruju da će 2019. biti jedna od najinteresantnijih godina dosad za Pepsi u Makedoniji.

Detalji o ukupnoj vrijednosti ovog accounta u Makedoniji nisu dostupni, ali na upit o budžetima u agenciji kažu da se sve više vremena i novca izdvaja na digitalni dio, uz integrisane kampanje i razne aktivacije za korisnike. Veće kampanje, očekivano, imat će i značajnu potporu u dijelu tradicionalnih medija.

Jedan na Jedan je nezavisna full service agencija s velikim brojem domaćih i stranih klijenata. Tim predvodi partner i kreativni direktor Žarko Dimitrioski, koji je uvršten i u prestižnu Forbesovu listu, Forbes 30 under 30 Europe 2018, te je imenovan za poduzetnika godine 2017. u Makedoniji od strane Ministarstva Ekonomije i makedonske Privredne komore.