Toyota je jedini brend do sada koji je jednako uložio u sponzorstvo i za Paraolimpijske i za Olimpijske igre

This article is also available in: English

Toyota je u Nizozemskoj lansirala svoju globalnu olimpijsku kampanju ‘Start your impossible‘ s emotivnim spotom koji je radila amsterdamska agencija Etcetera. Zvijezda novog oglasa je paraolimpijac Chris Vos, 19-godišnji šampion u snowboardingu. Ovaj TV oglas priča stvarnu priču o uspjehu mladog sportiste da prevaziđe nedaće i fizička ograničenja, kako bi ove godine zauzeo svoje mjesto na skijalištima Paraolimpijskih igara u PyeongChangu.

Toyota je svoj „Start Your Impossible“ slogan uvela krajem prošle godine, nastavljajući Toyotinu evoluciju mobilnog brenda posvećenog inovacijama. Ove godine, ta evolucija je uzela formu proslave Toyotinog olimpijskog sponzorstva. Toyota je prvi automobilski brend koji sponzorira Olimpijske i Paraolimpijske igre širom svijeta, i prvi je brend koji je posvetio jednaku pažnju i sponzorstvo za oba ova sportska događaja, ne praveći nikakve razlike između njih. Ovo sponzorstvo, za koje je plan da traje do 2024. godine, odražava duboku predanost brenda ideji „Mobilnost za sve“, koja podrazumijeva da se svi ljudi moraju slobodno kretati, bez ograničenja. Također odražava Toyotinu želju da stvori društvo bez prepreka, i time osnažuje vrijednosti brenda.

Uz Chris Vosa, Toyota je lansirala id drugi „Start Your Impossible“ TV oglas, u kojem je zvijezda sa najuspješnijom nizozemskom olimpijkom u povijesti, klizačicom Ireen Wüst, čije „nemoguće“ nije da postane najbolja, već da ostane najbolja u svojoj viziji da i ove godine, na svojim četvrtim Olimpijskim igrama, opet kući donese zlato.