A za kraj godine i uz prazničnu poruku Dobro svima, Mercator je kupcima pripremio bogat asortiman svega što je potrebno za bogatu prazničnu trpezu

This article is also available in: English

Mercator je u ovoj godini uradio niz značajnih aktivnosti vezanih za poslovanje i promociju domaćih proizvoda, sa ciljem stimulisanja domaće proizvodnje, a time i osiguranja trajne stabilnosti radnih mjesta u Bosni i Hercegovini.

Jedan od značajnih projekata koje je ove godine Mercator promovisao je „Bio jednom, Bio uvijek“, projekat zdrave hrane u sklopu kojeg je Mercator svojim kupcima ponudio veliki broj artikala raznih brendova, pri čemu je posebna pažnja posvećena njihovom brendu zdrave hrane Bio-zone. Također su realizovali projekat „Rado imamo domaće“ u kojem su kupcima predstavili proizvode pripremljene na tradicionalan način. Projekat je uključio više od petnaest malih gazdinstva koja proizvode dobru i zdravu hranu, potiču razvoj ekološke proizvodnje i čvrsto stoje iza kvaliteta svojih proizvoda.

„Veoma smo zadovoljni što smo među prvima učestvovali u Mercatorovom projektu ‘Rado imamo domaće‘ jer  zahvaljujući  ovom projektu imamo priliku da se mi lokalni proizvođači probijemo na tržište,  da te proizvode ponudimo kupcima na posebnim policama velikog trgovačkog lanca kakav je Mercator, a samim tim obezbjedimo i bolji plasman naših proizvoda. Kroz ovaj projekat naši proizvodi su već postali prepoznatljiv brend na tržištu,“ izjavio je Nenad Ljubojević iz Poljoprivredne zadruge Uvac-Rudo, jedan od predstavnika malih proizvođača.

Kampanjom „Moji brendovi, naše vrijednosti“, Mercator je po prvi put na tržištu Bosne i Hercegovine ujedinio u jednoj kampanji trgovca i proizvođače, da bi dodatno promovisali vrijednost domaće proizvodnje. Na policama su označili proizvode iz ovog projekta i na taj način ukazali na važnost bosanskohercegovačke proizvodnje i pomogli kupcima da pronađu svoje omiljene domaće proizvode.

Za kraj godine i uz prazničnu poruku Dobro svima, Mercator je kupcima pripremio bogat asortiman sireva i mesnih delikatesa, uz novitete kao što je slana torta od sira sa raznim dodacima sa dimljenim lososom, orasima ili zelenim biberom. Gastro odjel kompanije je pripremio prazničnu ponudu gotovih jela, od purice do francuske salate, uz neizostavnu tradicionalnu domaću sarmu, a na odjelu slastica kupci mogu pronaći širok izbor torti i kolača. Kako bi pronašli sve potrebno za idealne praznike, ponuda iz redovnog kataloga je obogaćena sa tri dodatna kataloga: igračaka, novogodišnjih ukrasa i tehnike.

Mercator BH uvijek nastoji predvidjeti, identificirati, osmisliti i zadovoljiti zahtjeve i potrebe svojih kupaca, te sve to promovisati na pravi način. I dalje će predano raditi na širenju svog asortimana, promociji domaćih proizvoda i održavanju nivoa po kojem je prepoznatljiv na našem tržištu, jer cilj Mercatora je da SVAKOG DANA UČINIMO NEKOGA SRETNIM i da bude DOBRO SVIMA,“ poručili su iz kompanije u saopštenju.

Ovogodišnjim projektima Mercator želi dobro svima