„To je samo još jedan usamljeni dan“ u ovome dirljivom spotu humanitarne organizacije Age U.K.

This article is also available in: English

Izvor: AdAge

Dok su svi zauzeti slavljenjem Božića, ovaj dan je za neke najusamljeniji u godini. Tako je i za ovog starijeg čovjeka u dirljivom spotu dobrotvorne organizacije Age U.K. za koga je ovo „samo još jedan usamljeni dan.“

Oglas, u režiji Philippe Andrea iz Independent Films, koji je osmislila agencija Drum, prikazuje čovjeka koji vodi svoj usamljeni život kroz godišnja doba, posmatrajući porodicu u susjedstvu koja slavi različite praznike. On jede doručak, gleda televiziju, i kupuje hranu sam. Potom čujemo i snimku glasovne poštem na kojoj naravno nema poruka.  Na jedan hladni zimski dan, odlazi u trgovinu i vidjevši da je zatvorena, shvata koji je dan. Potom se vraća kući, i gleda kako porodica iz susjedstva prima svoje goste.

Kampanja uključuje i OOH element, u kojem će prolaznicima biti posluživane poruke kojima ova dobrotvorna organizacija poziva ljude da doniraju i pomognu da se olakša problem izolacije zbog koje se gotovo milion ljudi u Velikoj Britaniji na Božić osjeća usamljenije nego ikad.